[]

Yeni Ekran Kartı

Düzgün bir cevap alamadığımdan yeniliyorum.

Selam,

Benim Palit XAE+36500+HD51 Radeon HD 3650 512MB'lık ekran kartım gümledi. Bunu 512 MB'ın altına düşmeyecek şekilde değiştirmek istiyorum.

Ana kartım ms 7529 v1.1 sanırım. Uyum sorunu yaşamadan ucuzundan hangi kartla değiştirebilirim? PCI Express mi ne bir de öyle olaylar var, benim kart hangisi ki alırken hangisine bakayım nasıl edeyim? Bu kart DDR2 imiş, şimdi DDR3 taksam sorun olur mu? Bir kart söyleyin de alayım yahu çıkamadım işin içinden.

Ek: PC 2009 Casper Neo modelidir. Aynı modelden olup da şunu taktım oldu diyen de süper olur.

Şunlar olur mu?

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

 
sistem belleğiyle ekran kartı belleği arasında bi bağlantı yok. istersen ddr5 bellekli ekran kartı da takabilirsin.

ama burada asıl mevzu; marka pc olduğu için kasanın güç kaynağının düşük watt'lı olduğundan, alacağın ekran kartının az güç tüketen modellerden biri olmasına dikkat etmek.

linkini verdiğin kartların hepsi de uyar bilgisayarına. ama aralarında 5450'yi almak daha elzemdir. hem yeni seri, hem video, app vs özellikler.

kısaca 5450'yi alabilirsin. hatta aynısının 1600mhz bellek hızıyla gelen şu versiyonu da varmış. www.hepsiburada.com
  • excomzkko  (02.07.11 13:20:33) 
anakartınızın pci express o ekran kartını takabildinize göre öyledir..hernekadar yazdığınız şey anlaşılmasada..

verdiğiniz liknlerdeki ekran kartlarına yada benzerine boşuna para verirsiniz..galiba 100 tl civarı birşey planlıyorsunux..bu parayla en iyisi 2.el hd 4850 benzeri birşey bakın bence..verdiğiniz linklerdeki kartlardan en az 6 kat fazla performans alırsınız
  • othervoices  (02.07.11 13:24:12) 
muhtemelen de güç kaynağı takviyesi gerekecektir arkadaşın dediği gibi 60 tl civarı..450 watt kaliteli gerçek güç kaynakları işinizi görcektir.


  • othervoices  (02.07.11 13:29:40) 
Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Şimdi baktım supply input 235W output peak 300W - 250W diyor.


  • colg fusion  (02.07.11 13:45:10) 
o güç kaynağıyla bırak 4850'yi, 4670 bile çalıştıramazsın. güç kaynağı değiştirmeden bu kartlardan üstüne bakma.


  • excomzkko  (02.07.11 16:49:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.