[]

emule - önizleme alternatifi

önizleme yapabilmek için sanırım baya bi download yapması gerekiyor katırın. başka bi yolu var mı bunun? yani o kadar beklemeden önizleme yapmanın.




 
Tam hatırlamıyorum ama preview için gerekli parçaları önce çekmeye çalış gibi bir ayar olması lazım, ya da bir dosya için özellikle belirtilmesi gerekiyor da olabilir.

Baya bir download yapması gerekmiyor, başıyla sonunu çekmesi yeterli. Başı ve sonu her zaman ilk çekilebilen bölümler olmadığından preview özelliğinin açılması için "baya" bir zaman geçmesi gerekiyordur.
  • fredi  (23.04.08 21:27:29 ~ 24.04.08 00:53:36) 
ben vlc kullanıyorum. avi, wmv, mpeg gibi film dosyalarının önizlemesini yapabilmek için başını mutlaka indirmiş olması gerekiyor, çok küçük bir parça da olsa. en baş indikten sonra diğer kısımlarda da inen fragmentler varsa oraya atlayabiliyor, avi dosyalarında "seeking" çoğu zaman çalışmıyor yalnız, dikkat.

bir de ..emule\temp klasöründeki .part dosyalarından önizleme yapılıyor ya, bunların emule arabiriminde sağ tıklayınca "önizleme" çıkmasa bile, çoğu zaman önizlemesi yapılabiliyor, o da aklınızda dursun.
  • lepidodendron  (23.04.08 21:35:43) 
şimdi araştırdım da; vlc, gom'dan daha başarılı bu konuda.. ilginç ama öyle.


  • eskimo  (23.04.08 21:36:44) 
başını indirdiyse çok indirmesine gerek yok. önemli olan ilk chunkları indirmesi.


  • kurukafa  (23.04.08 21:59:00) 
vlc'nin emule pluginı var ama olmasa da gösteriyor.


  • sourlemonade  (23.04.08 22:22:20) 
temp dosyası oluştuğu andan itibaren önizleme yapabilirsin. tabi emule penceresinden dosya üzerine sağ tıkla değil, emule/temp klasörüne gidip, vlc ile açarak yapabilirsiniz. bu konuda vlc en iyisidir kesinlikle.


  • baldur  (23.04.08 22:34:41) 
şimdi baldur'un söylemiş olduğunun üzerine atmış olmayayım ama eğer dosyanın header bilgisi inmediyse, vlc'nin(ki taştan bile video çıkartır biliriz) bile o dosyanın ne dosyası olduğunu bilmesine imkan yok. yani videonun ortasındaki bilgiyi nsıl yorumlaması gerektiğini öğrenmesi için header bilgisine ihtiyacı var, bu da dosyanın başında. dosyanın başı, muhakkak inmiş olmalı diye düşünüyorum.


  • kurukafa  (24.04.08 05:25:07 ~ 05:25:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.