[]

kaçak elektrik ile ilgili mevzuat?

kaçak elektriğin herkesin faturasına yansıtılması hangi kanuna- yonetmeliğe dayanıyor?




 
epdk'ya dayanıyor sanırım.
buyuktorbali.com
www.akfelpower.com
  • baldur2  (01.07.11 11:59:51) 
gordum haberlerıde baktım yonetmeliklere falan bulamadım


  • hkaan  (01.07.11 12:02:27) 
yahu yok öyle bir şey. "kaçak elektrik herkesin faturasına yansır" diye bir şey ararsanız bulamazsınız elbet.

ya nereye yansıyacaktı? dolaylı olarak bizim cebimizden çıkıyor, söylenmek istenen o. fazladan kullanılan bir elektrik var, ama parası alınamıyor. ne oluyor? adamlar o parayı karşılayabilmek için elektriğe zam yapıyor. yani onların parasını da sen ödemiş oluyorsun. olay bu. yoksa faturada "başkasının kullandığı kaçak elektrik bedeli" diye bir kalem yok, olmaz, olamaz.

1 birim elektrik 1 lira. bunu da 1 kişi kullanıyor.

100 birim elektrik satılıyor, 100 kişi kullanıyor, bundan toplam 100 lira alınıyor.

120 kişi düşünün. 120 birim elektrik satılıyor, 120 kişi kullanıyor ama alınan para yine 100 lira. 20 kişi kaçak kullanıyor. ne oldu? elektrik satan kişi zarar etti. o 20 kişiden elektriğin parasını alamazsa ne olur? parasını alabildiği adamdan 1 lira yerine 1.20 lira alırsa açığı kapatır. ne oldu? 1 liralık elektriğine kaçak elektrikçiler yüzünden 1.20 lira verdik. bizim cebimizden çıktı.

bunu kanun yazmaz. satan adam hesabını yapar, zarar ediyorsa fiyatı arttırır.
  • kibritsuyu  (01.07.11 12:29:54 ~ 12:34:48) 
epdk 5 yıldızlı otellerle fabrikaların da katılması için karar aldı yazdığı için aradım öyle birşey.


  • hkaan  (01.07.11 12:54:37) 
k.suyu kesinlikle haklı. sen komşunu şikayet etmezsen fatura sana patlar ister istemez.


  • ben smyrna  (01.07.11 12:57:11) 
kayıp kaçak bedeli diye geçiyormuş art5ık sanırım. tüm türkiyede faturalara yansıtılıyor.


  • hkaan  (01.07.11 13:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.