[]

lens

bugün eve geldiğimde sol gözümdeki lensin gözümde olmadığını gördüm. akşama doğru bulanık görüyordum zaten ama fazla sallamadım durumu. göz kapağıma altına falan iyice baktım. buralara kadar kaymayacağını biliyorum ama emin olmak istedim. lens düşmüş olabilir mi gözümden ? 5 aydır lens kullanıyorum ilk defa başıma böyle bişey geldi. çok panikledim. lens gözbebeğine iyice yapıştıysa diye korkuyorum.




 
düsmütür. yoldan cok insan denk geliyor lensini dusuren :)


  • helenart  (30.06.11 21:47:44) 
ya düştü ya göz kapağınızın içinde.
bir kez benim de başıma geldi, lensi taktığım yerleri falan aradım ettim ama sonuçta göz kapağımın altında çıktı.

  • kayranin kedisi  (30.06.11 21:50:23) 
valla benim başıma 2 kez geldi. rutin lens çıkarma işlemi esnasında 2 lens birden gelmişti elime. ve ikisinde de ne zaman ve nerde olduğunu hatırlayamadım. muhtemelen 3,4 ay boyunca altlarda bir yerde kamp kurmuş eşşoğlusu.


  • derbeder58  (30.06.11 21:55:05 ~ 21:55:23) 
@derbeder58 sen o kadar süre boyunca hiç mi hissetmedin peki?
ben en iyisi yarın doktora gideyim.hala gözümde olabilir yani

  • gakgul  (30.06.11 21:57:50) 
hissetmedim tabi. çıkardığımı zannetmişimdir ama alta kaçmıştır.


  • derbeder58  (30.06.11 22:00:57) 
hapşurdun mu bugün?


  • the kene  (30.06.11 22:07:23) 
gözünü kapat ve parmağını hafifçe gözkapağında gezdir. belki üst gözkapağının altına kaçmış olabilir.


  • african rain  (30.06.11 22:09:47) 
gözünüze solüsyondan veya varsa lubricant damlatın. eğer gözünüzde ise lens kendine gelir. bir aynaya yaklaşıp bakın göz kapaklarınızın altına.

sıcak havada kuruyup düşmüş olabilir lens. benim bir kaç sefer başıma gelmişti. otobüste bir baktım parmağımda lens. insan senelerce kullanınca ustalaşıyor tabii, yerine geri taktım :)

yanınızda solüsyon veya lubricant taşırsanız arada sıcak-kuru havalarda, klimalı ortamlarda, otobüs yolculuklarında vs faydalı oluyor.
  • mea maxima culpa  (30.06.11 22:10:33) 
iyice baktım göz kapağına ama bulamadım. düştüğünü de görmediğim için tırsıyorum. batma falan da yok ama gene de evham işte.


  • gakgul  (30.06.11 22:13:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.