[]

Fotoğraf makinesinden anlayanlar

... az bakın hele. Şimdi elimde Canon EOS 5D bulunmakta. Ne var ki çektiğim hiçbir fotoyu bilgisayara aktaramadım. Nedeni hafıza kartı (adı hafıza kartı mı o şeyin!?!?)nı okuyacak bir okuyucu bulamadım. Bir haftadır nerde Teknosa, nerde fotoğrafçı geziyorum, makinemin içinden kartı çıkarıp "abi bunun okuyucusu lazım" diyorum, adamlar sanki antik bir nesne görmüşler gibi iki adım gerileyip o yok bizde, bizde olmaz, tarzı nefret ettiğim tepkilerde bulunuyorlar. Neden arkadaşlar??? Bir makinenin kart okuyucusunu bulmak neden bu kadar zor. Makinemi gören herkes "oo abi deliymiş bu makine!!" diyor, ben makineme kart okuyucu bulamıyorum. Bir tane fotoğrafı bile bilgisayara aktarıp alemlere akamadım 3 hafta oldu amk! Allahını seven bana yardım etsin, ya bu kart okuyucuyu buldurun, ya da fotoğrafları bilgisayara aktaracağım yeni ya da başka bir yöntem söyleyin yoksa çıldıracağım arkadaş ya!

Son söz: son sorduğum eleman flaşlı mlaşlı bir şey söyledi kartın cinsiyle ilgili. teknikten hiç anlamadığım için kartın üzerinde yazanları yazıyorum buraya: HITACHI 3GB Microdrive ve bir sürü bir şeyler işte rakamlar vs.


 
5d kullanıyorsan kartın CF oluyor. Yani "Compact Flash" bunu okuyabilen bir sürü card reader vardır aslında ama nedense çok bulunmuyor. Ben Gold'tan Philips marka almıştım, 1.5 yıldır kullanıyorum. Çok memnunum. Aradığın şey linkte ;)

www.gold.com.tr
  • sustain  (30.06.11 21:34:00) 
aleti direkt olarak usbden baglayip aktarabiliyor olmaniz lazim? kendisi bir kart okuyucu ayni zamanda cunku.

benim canon eos 350d oyle en azindan. 5d de mi olmayacak.
  • entrapmen  (30.06.11 21:35:53) 
usb den direk bağlama, ne olur ne olmaz, yakanlar var makinesini...

www.hepsiburada.com
  • inspectorjavert  (30.06.11 21:44:33) 
niye yansin abi makina? sacmalamayin. her daim kart okuyucu mu bulundurulacak? onun isi bu.


  • entrapmen  (30.06.11 22:03:44) 
Usb'den direk bağlanıldığında voltaj değişikliğinden dolayı makina zarar görebiliyor. O konu hiç güvenli değil. Makinayı direk bağlamanızı ben de önermem


  • sustain  (30.06.11 22:20:42) 
zaten bağlanmıyor ki ya. ben bağlamıştım usb kablosuyla ne gördü ne tanıdı...


  • lazarus  (30.06.11 23:25:33) 
Usb den doğrudan bağlaman en mantıklısı.Görmemesinin nedeni makinayı açıp display moduna geçmemendir muhtemelen


  • saksel  (30.06.11 23:34:36) 
canonun bir programı var sitesinden onu yükle usb üzerinden baladığında fotoğrafları aktarabilirsin.

ayrıca hitachi microdrive compact flash formatındadır. onun yerine ucuza 4 gb kbir CF kart alırsan daha rahat edersin ve herhangi bir CF okuyucu ile resimleri aktarabilirsin.

usb den bağlayınca yanma yanmama konusunda. bu tür elektronik cihazları hiçbi zaman hem şarj hem de usb aynı anda bağlamayın. bilgisayarın şase seviyesi ile şarj aletinin sviyesi farklı ise kaçaklardan dolayı cihaz yanabilir. ama pil üzerinden kullandığınız sürece böyle bişey imkansız.
  • orpheus  (30.06.11 23:57:17 ~ 23:58:58) 
display modu nedir???? neyin modu bu, bilgisayar? Fotoğraf makinası???


  • lazarus  (01.07.11 00:13:40) 
gormeyeli isi zorlastirmis mi canon?

fotograf makinasi acikken hicbir driver vs kurmadan direkt olarak tanimasi gerek. en azindan eski modellerde hangi modda oldugunun da onemi yok. bilgisayar direkt olarak tanir ve ne yapayim der. ben en duzenli olarak windows live fotograf galerisi ile aliyorum (kullanim kolayligi ve standartizasyonu cok guzel yapmasindan oturu).

voltaj degisimleri demis birileri. bilgisayardan gelen voltajdan bahsediyorsaniz... cok fotograf makinasi bagladim hic yakmadim. gerci kullandigim hicbir bilgisayarin anakarti/guc kaynagi uyduruk olmadigindan olabilir. eger yaniyorsa da yansin pezevenk.
  • entrapmen  (01.07.11 05:15:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.