[]

Ptt ile kapıda ödeme hakkında [önemli bir soru]

ptt ile kapıda ödeme hakkında sorum olacaktı. internetten alışveriş yapınca ödeme seçeneklerinde ptt ile ödeme seçeneği çıkıyor.

soru1) ptt ye ödeme adam malı eve getirdiği anda mı oluyor yoksa içinde irsaliye mi oluyor. mal tesliminden sonraki 3-4 gün içinde ödemek üzere....yoksa parayı pttye, mal gelmeden yatırıyorsunda malı getirdiklerinde ödendi makbuzunumu veriyorsun.

s2) nakit paramı veriliyor ödemeye yoksa bankamatikle tek çekim ödeyebiliyormuyuz

s3) diyelimki sipariş verdik tc kimlik adres vs yazdık netten siparişte. kargocuya imza vermediğimiz sürece biz o faturayı ödeekle mükellefmiyiz. sonuçta bişey imzalamadık.

s4)ptt ile kapıda ödeme yapmadan önce malın kutusnu açıp sağlammı diye bakma hakkımız var dimi. yani kontrol ettirmiyosan almıyorum diyip hiçbişe ödemesem malıda almasam bana bişey ödettirirlermi?

 
bildiğim/tecrübe ettiğim kadarıyla cevap vereyim:

kapıya gelen kargo görevlisi size aldığınız ürünün fiyatı + kargo ücreti şeklinde ödemeniz gereken parayı söylüyor, siz de nakit olarak ödeme yapıyorsunuz. aksi halde kargoyu teslim alamıyorsunuz. 4. soruyla ilgili de şunu diyeyim: genelde kargo memurları hızlıca kargoyu teslim edip, parayı alıp tüyme eğilimindeler. ama siz derhal kutuyu açmak istediğinizi, eğer ürün kırıksa vs. ödeme yapmayıp kargoyu teslim almayacağınızı belirtin derim ben. itiraz hakkı olduğunu sanmıyorum memurun.
  • vercingetorix  (30.06.11 21:42:45) 
bir ptt personeli olarak sorularına cevap vereyim;

1- ödeme adam malı eve getirdiğinde nakit olarak gerçekleşiyor. kargo bedelini karşı taraf ödediyse, sadece ödeme şartı kadar ödeme yapıyorsun.

2-nakit.

3-bu sorundan pek birşey anlamadım. ama az biraz anladığım kadarıyla cevap vereyim; malı sipariş verdim ama teslim almadım, yine de parayı ödemekle mükellef miyim diye sormuşsun sanırsam. hayır eğer malı teslim almazsan mal aynen alıcısına iade edilir ve hiç bir ödeme yükümlülüğün bulunmaz.

4- bu konu tamamen dağıtıcı personele kalmış bir şey (normal şartlar altında böyle bir hakkın olması lazım) ama dağıtıcılar o kadar başına buyruk olmuşlar ki, adamlar dağıtmaları gereken postaları, faturaları bile dağıtmıyorlar, dağıtırlarsa da mayıs ayında ocak ayının faturasına eline anca geçiyor. maalesef onları denetleyen ve düzgün çalışan bir yapı yok.
  • benim de soyleyeceklerim var  (30.06.11 22:29:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.