[]

kedide pire

ah sevgili minnoş ailesi;

minnoş pamuk köyde pirelenmiş. doktoru aradık 25 lira diyor boynuna damlatılan aşısına. iki ay koruyormuş. iki ayda bir 25 lira vermek istemiyorum. mecbursam veririm de ne yapsam geçer bu pire? bir de ben çok uyuz olurum bunlara. demesi bile bende kaşıntı yapıyor. bize geçer mi? hayvanın üstünde 10 tane vardır pire. siyah siyah kumlar da var üstünde (sanırım yumurtaları). yıkadık falan. geçmedi. ne yapmalıyız? bodrumda kalıyor kedicik. rahatı keyfi vs yerinde. arada bizi evde ziyaret eder. bunun dışında hep bahçede oynamayı sever. yattığı yerlerde de hep bu kumlardan var. acaba konağı sadece hayvan olduğu için yattığı yerde ölür mü bu yumurtalar? hayvana başka bir yer sağladık. sürtündüğü her yeri nasıl temizleyeceğiz? bir de bu pire aşısı pireleri mi kovuyor yoksa öldürüyor mu? kovuyorsa bu pireler nereye gider?


 
kedi piresi insana geçmez. evde kalan kediler için damla işe yarıyor çok uzun süre... (evde pire vs. olmadığından pirelenemiyor kedi)

ben 7 tl'ye falan aldım bit dalmasını diye hatırlıyorum? fiyat bu kadar artmamıştır herhalde. kaliteli petshoplara da bir sorun.

aşı daha etkili diye bilmekteyim ve herhalde öldürmüyordur... ama dediğim gibi insana geçmez.


www.uzmantv.com
  • merdümgiriz...  (30.06.11 15:46:14 ~ 15:48:40) 
pire tasması alın. çok iş görür. PETSHOP'A DEĞİL veterinere gidin.


  • ben smyrna  (30.06.11 16:19:08) 
advantage damla alacaksın, köpek için olan bulabildiğin en büyük ambalajdan. bu pire için korur. bunların kedi ve köpek için olanları aynıdır, tek farkı tek dozajlık tüplerde satılmaları.
mesela 50 kiloluk bir köpeğinki 50 liraysa, 4 kiloluk bir kedininki 25 lira. bu pazarlama tekniği. ne diyorduk en büyük advatage damlayı alın ama köpek için olanından. prospektüsünde kilo başına ml ( mililitre) ne kadar damlatmanız gerektiği yazar. iğneli şırıngayla o kadarını şırıngaya çekersiniz, iğneyi çıkarıp ilacı boynuna sürersiniz.

ambalaj hava almazsa, talimata uygun saklarsanız da uzun süre kullanırsanız. arkadaşınız falan varsa ortak kullanırsınız hatta..

annemin baktığı 20 kadar sokak kedisi için bu yöntemi kullanıyoruz biz. yoksa başa çıkmaz.
not: eskiden bitişiğimde arkadaş olduğum petshop komşum vardı, bu aklı da onlar vermişti bana.

not2: mesela dün yazlıktaki sokak köpekleri için kene damlası aldım 35 papele. 60 kiloluk köpek damlası aldım, 2 tane köpeğe yapılcak; ortalama 30 kilolar. bana 17,5 liraya geldi 30 kiloluk köpek için.
  • pyro clustic flow  (30.06.11 17:11:18) 
şimdi kardeşimin eşiyle konuştum. 4 kediye bakıyor. tanesi 5 liradan almış, rus damlası. daha önce de yapmış, işe yarıyor dedi.


  • pyro clustic flow  (30.06.11 18:47:05) 
bir pet shoptan 12 lira sanırım imida marka aldık. yarısını kullan demiş adam yavru için, yarısını döktüm ensesine. bit ilacı gibi kokuyor. bakalım yarına geçmesini bekliyorum. eve zıplamasın pireler diye bahçede tutuyorum. umarım gider biz de rahat ederiz. cevaplarınız için teşekkür ederim.


  • bıdıbıdı  (30.06.11 19:48:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.