[]

Avusturya vizesi için avusturya da para göstermemi istiyorlar?

Sevgili konsolosluklar,

Erasmus ile avusturya'ya gideceğim. Şimdi vize günü aldım 7 temmuz'a. Bütün belgelerim hazır ancak hibe konusunda bir sıkıntı var.
Orada yaşayabilmem için 793.40 euro göstermem gerekiyor okul bana 463euro yatırıyor aylık.
aradaki fark x kalacağım ay miktarı avusturya da göstermem ve swift banko dekontu almam gerekiyormuş bunu nasıl halledebilirim bu paraya gerçekten gerek var mıdır?

 
evet gerekli. Vakıfbank ve denizbankın avusturya'da şubeleri var onlar sana swift dekontu veriyorlar ama biraz masraf alırlar. en sağlamı vakıfbanktır .


  • alchemistt  (30.06.11 15:25:47) 
@delphin
bahsettiğiniz miktar aylık mı?

bildiğim kadarıyla yukarıda bahsedilen 793 euro aylık
  • hempenaltihemgol  (30.06.11 15:31:34) 
793 euro aylık olarak istiyorlar

aradaki fark x kalacağım süre = 1652 euro yapıyor. daha önce gidenler göstermemiş ya da çok az bir fark göstermiş bende nednese böyle çıktı. göstermesem ne olur?
  • croswell  (30.06.11 15:36:53) 
arkadaşla beraber geçen sene almanyaya gittiğimizde(erasmus) benden değil ama arkadaştan istemişlerdi.o da almanyada hesap açıp gerekli parayı yatırmıştı. bu işlemlerden dolayı vize süreci baya uzamıştı diye hatırlıyorum.


  • hempenaltihemgol  (30.06.11 15:48:37) 
Internetten bir avusturya bankası bul: www.banken.at
Adamları ara, durumu anlat, teminat için hesap açtırıp yatırmam gerekiyor de, hesap açtırmak için gerekli belgeleri UPS ile hızlı bi biçimde gönder
Ardından Swift ile sana verilen hesap numarasına parayı gönder
Ardından Kontoauszug iste avusturya bankasından

Yalnız senin hiç ama hiç vaktin kalmamış bunları yapman imkansız bence o sürede, yeni randevu alın derim -eylül'e falan-

İş bankasının da avusturya şubesi var ama türk bankası oluyor mu bilmiyorum.

Bunu finansal olarak güvenmedikleri kişilere yapıyorlar, bazılarından da noter tasdikli kefil istiyorlar ebeveynlerinden falan.
  • roket adam  (30.06.11 16:32:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.