[]

Laptop un Açılmaması Sorunsalı

Laptop um birden bire dondu kaldı. Mecburen fişi çekerek kapattım. Daha sonra açmaya çalıştığımda Microsoft logosundan sonra siyah bir ekran geliyor ve öylece kalıyor. Bir kaç dakika sonra da mouse imleci çıkıyor ama pc öyle kalıyo. Daha sonrası açılmıyo. Güvenli Modda da giriş yapmama izin vermiyo. Çok önemli dosyalarım olduğundan format atmak istemiyorum. Bi çözümü var mı bu işin?
Not: sistem vista.



 
sorunun kaynağının tam olarak bilmiyorum ama boot için gerekli sistem dosyları zarar görmüş olabilir. Benimde başıma 1-2 kere aynı sorun geldi. bir iki yolu var bildiğim. birinci önerim vista cdni sokup cdden onarma yapabilirsin. (bu özellik 7de var, vistada olduğunu tahmin ediyorum). ikinci önerim ise format. dosyalarını kurtarmak içinde bir yolun var. cdden çalışır bir ubuntu bulman lazım. yada kendin indirip cdye yazman lazım. sonra bu şekilde ubuntuyu başlatıp dosyalarını ya bir harici diske yada bilgisayarında hdd nin ikinci kısmına atabilirsin. geçmiş olsun inşallah halledersin.


  • arşivci  (30.06.11 01:12:06) 
ubuntu nedir hiç bilmiyorum desem? o ikinci kısmı anneye anlatır gibi anlatabilir misin? yada bi link falan? cevap içinde teşekkür ediyorum ayrıca.


  • olkol  (30.06.11 01:17:25) 
hard diski çıkart başka bilgisayara tak. dosyaları kopyala. hard diski geri tak yerine formatı at.


  • necipnba  (30.06.11 01:26:05) 
Ubuntu bir linux işletim sistemidir. yalnız biz bunu kurmayacağız. şu adresten indireceksiniz www.ubuntu.com indirme işlemi bittikten sonra sitede de yazdığı üzere ya cd ye yazıp çalıştıracaksın yada USB bellek aracılığı ile çalıştıracaksın. bu işlemide geride bıraktıktan sonra format atar gibi cd den yada USB den boot edeceksin. ilk ekranda zaten sana soracak. sen ordaki seçeneklerden denemek istiyorum cdden çalıştır diyeceksin. 1-2 dk içinde masaüstü açılacak. bu sayade hdd nin bütün bölümlerini göreceksin. gerekli dosyalarını aldıktan sonra normal windows formatını atabilirsin. takıldığın bişey olursa mesaj atarakta bana ulaşabilirsin.


  • arşivci  (30.06.11 01:45:26) 
HDD den değilse,chipset dostum o problem...geçmiş olsun.


  • ataman  (30.06.11 01:45:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.