[]

yanarak ölmek

adam üzerinde normal tişört ve pantolon var diyelim. bu üzerine bir bidon benzin döktü. kaç saniye-dakika tutuşmuş vaziyette kalması gerek? evet böyle saçma bir soru oldu ama merak ettiğim şu aslında: yanmak çok çabuk mu öldürüyor? etkisi çok mu kuvvetli? yanan kişinin tam ölüm sebebi ne bir de bu arada? vücutta ne oluyor da ölüyor, kalbi mi duruyor? nefesi mi kesiliyor? vs..




 
deri altındaki sinirler yanıp ölene kadar acı çekiyor sonra dünya sikinde olmuyor diye duymuştum.


  • ronaldo17  (29.06.11 23:47:26) 
(bkz: thich quang duc)
cevap değil ama merak ederseniz internette videoları var.

  • wampex  (29.06.11 23:49:22 ~ 23:49:45) 
Zehirli gaz soluma ve nefessizlik. Bir süre sonra sinir uçları da yanacağı için hissedilen acı da duruyor.


  • vexations  (29.06.11 23:49:34) 
tahmin ediyorum yanma bir şekilde bitmezse hayati organların, damarların, sinirlerin hasara uğramasıyla ölüyorsunuz. elbette acıdan şoka girip çoktan bayılmış gitmiş olursunuz bu noktaya kadar.

eğer bir şekilde bir notkada yanma olayı biterse ve temel yaşamsal fonksiyonları sürdürebilir halde olursanız bu durumda da tüm açıklıklarınızdan enfeksiyona ve ısı kaybına maruz kalıp enfeksiyon veya hipotermiden ölürsünüz.
  • darknum  (29.06.11 23:51:25) 
kısa sürede ölür yani 20 saniyede cayır cayır yanmış duruma geçer, bilinci yok olur.
bundan sonrası tamamen benim hayal gücüm:
ilk şokla biraz hareket eder, sonrasında haraplanmış dokunun derinliği deri seviyesinden derialtına yağ seviyesine iner. tabi bu arada bazı damarlar, yüzeyel sinirler falan da haraplanır. kişi derinin bittiği notkada zaten acı hissetmez çünkü ısı-acı reseptörleri deride.
bi de bunlar olurken kalp krizi de olabilir bence, derinin yanması sırasında. o acıyla ani adrenalin falan salgılanıp kalbi bir anda flattere fibrilasyona falan sokabilir. iyi sallamışım şimdi bakınca farkettim ha.
  • zunuduko relkirbet  (29.06.11 23:51:27 ~ 23:52:06) 
yanarak ölmek en acı ölümlerden biri. morfin bile kesmeyebiliyor. bütün cildin yandığı için sıvı elektrolit dengen bozuluyor. bu kalp böbrek gibi problemlere yol açıyor. hemen öyle ölmüyorsun yani.


  • bıdıbıdı  (29.06.11 23:53:54) 
geniş yanıklarda vücutta ani ısı ve sıvı kaybı sonucu ortaya çıkan şok tablosu diye özetlenebilir. bunun sonucunda hipovolemik şok ve sıvı kaybı sonucunda kalbin ihtiyacı karşılayamamasına bağlı kardiyojenik şok tablosu ortaya çıkıyor. neticede kalp duruyor (kardiyak arrest) ve ölüm gerçekleşiyor. (birçok mekanizma bu sürece etki ediyor elbette ama özetle bu şekilde açıklanabilir.)


  • m for revolution  (29.06.11 23:54:00) 
o an ölmezse daha sonra sıvı kaybından ölüyor


  • the kene  (30.06.11 00:01:31) 
1 dakika içinde dumandan veya şoka girerek bayılınıyor. Pat diye ölmüyorsun ama.


  • coldbound  (30.06.11 00:07:28) 
havyayı avuçlamıştımda aklım çıkmıştı. ama oksijen kaynağı ile parmağını yakan arkadaş acıdan söz etmemişti. sanırım sıcaklıkla da alakalı, sıcaklık ne kadar yüksek olursa sinirlerin yanması kavrulması daha çabuk oluyor.


  • mr fusion  (30.06.11 00:08:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.