[]

Windows 7 Ultimate Yerine Server 2008 R2 kurmaca

Merhaba sevgili system manager'lar....

Şİmdi evde windows 7 x64 ultimate kurulu bir notebook var. Sql, mysql server ve Visual Studio 2010 daha yılgınla fremeworkler v.s var. Yani bir yazılım geliştirici ne kullanırsa onlar var.

Bazen, kafa dağıtmak için çok özellikli olmayan basit oyunlar oynuyorum msn, winamp v.s dahada başka multimedia kullanıma ihtiyacım yok.

Şimdi soru şu server 2008 r2 x64 kursam, "lan windows 7 de su olurdu bunda eksik" diyeceğim birşey varmı, sıkıntı olurmu. Kısaca ne dersin duyuru kişisi, Allah aşkına sallamasyon değilde, tecrübe varsa yaz. Sana teşekkür ederim şimdiden, ailene selamlar söyle, salıncakla kal.

Duygulandım.

 
biz bunları entrylerimizde belirttik. :))

www.eksisozluk.com

7 ayı geçti ve halen kullanmaktayım. şu an tek eksiği 7'de olan windows oyunlarının olmaması. onları açmanın yolu var ama ben yapmadım. deseler sana windows 7 verelim yerine, yok derim. biraz araştırmayla 7'de olan her şeyi ve daha fazlasını elde edebiliyorsunuz.
  • turcino  (29.06.11 22:00:54) 
şimdi başka bir yazılım geliştirici olarak soruyorum ki neden kuruyocaksın bu server 2008 i ne gerek var. ha dersen ki ben web tabanlı uygulamalarımı daha rahat yazmak istiyorum o zaman kur.

sql mysql bunlar v7 de çalıştığından daha iyi çalışır çünkü server bunun için var. ikinci olarak server 2008 vista tabanı üzerinden geliştirilmiş bu yüzden vistada olan her şeyi destekliyor tek farkı ek seçenekleri de var.
  • karaden  (29.06.11 22:02:04) 
@karaden

Hem web, hem masaüstü için kodluyorum. Mecburen lazım sql'ler localde olması işime gelir. Testler v.s.
  • mauro eterna  (29.06.11 22:06:56) 
açıkçası hiç sorun çıkacağını düşünmüyorum localhost ile ilgili, genel anlamda büyük oyunlar dışında yazılım ile ilgili programlarda hiç sorun çıkarmaz.


  • karaden  (29.06.11 22:15:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.