[]

golden retrieverle ilgili

diyelim ki sahibinin yanında bi golden retriever var.bu köpek insanlara saldırmamasıyla bilinir malum.sahibine biri zarar verse bu insan dostu köpek sahibini korur mu?yani insanlara falan saldırmıyo ya hiç.nası olur o durumlar?




 
genelde tırsak ya bu goldenlar. anca havlar.


  • jangbogo  (29.06.11 21:45:45) 
sahiplerine karsi bir bagliliklari oldugundan kesinlikle havlayacaktir ama isiracagini zannetmem. isirsa da zaten isiriklari cok yumusak oldugundan pek bi ise yaramaz.


  • tom riddle  (29.06.11 21:50:18) 
Golden eğer kızarsa insanı öldürebilecek kadar canileşebilir. Genelde uzun tüylü ve sevimli yüzlerinden dolayı insanlar pasif yetiştiriyor, o yüzden hayvanın adı pısırığa çıkmıştır.

Ha psikopat olsun , öldürsün bana dokunanı dersen adının başında golden olmayanı çok makbül.
  • mauro eterna  (29.06.11 22:13:00) 
yıllarca köpeklerle iç içe olan birisi olarak iki sefer ısırıldım ve ikisi de golden retriever dı. golden ısırmaz veya koruma yapmaz diye bir şey yok. schutzhund yapan goldenlar var. daha önce de agresyon tedavisi gören goldenlera denk geldim.

golden retriever lar av köpeği sınıfında oldukları için genelde uzun yürüyüş veya düzenli iş ister, bu hayvanın enerjisi boşalmaz ise bunu agresyonla kapatmaması için bir neden yok. ki çene yapısı olarak da bakarsak, 5 kiloluk ördeği diş izi bırakmadan saatlerce ağzında tutabiliyor.

özet geç piç editi : korur ve saldırır. eğitim şart.
  • galahad  (29.06.11 22:24:14) 
benim golden ım var, bana yaklaşan biri olduğuna benimkisi kaçıyo ya da korktuğu bişey olursa benim arkama saklanıyo , tabi köpekten köpeğe değişen bişey, aynı cins bile olsa hepsinin farklı karakteri var.


  • hypathia  (29.06.11 22:33:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.