[]

Salon düğünü mü yoksa nikah + yemek mi?

İyice beynim bulanmış durumda bana neyi neden seçtiğinizi ya da sececeğinizi söyler misiniz? Hayatım boyunca hiç düğünümü hayal etmedim şimdi de artık yumurta kapıda bana kalsa nikah yapıp yemeğe gidelim diyorum ama yine en az 50 kişi olacak yemek var gerisini siz düşünün. Düğün salonunda da kendimi hiç düşünemiyorum ama aile ciddi şekilde bu olsun modunda. Hatta nişanımız yemekli oldu diye bu baskı daha da arttı. Yemekli düğün demeyin altından kalkamayacak noktaya geldik :)

Şehir İstanbul tarih Ekim ayında bir pazar günü yardım edin bana bir akıl verin ne yapılabilir?


 
davet edersen yardımcı olabilirim. :)

şaka bir yana nikahtan sonra gidilen yemek kaça patlar bilmiyorum ama düğün salonları da hiç ucuz değil. hem de hiç. maddi açıdan yemek daha ucuza gelir size. düğün kültüründen hoşlanmayan biri olarak nikah+yemek güzeldir diyebilirim ama aileyi ikna etmek gerek. gerçi evlenecek olan sizsiniz. karar vermesi gereken de. aslında ailenin sizi ikna etmek için uğraşması gerekiyor. :)
  • yokuslarda susayan sonbahar insani  (29.06.11 21:49:43) 
@ yokuslarda susayan sonbahar insanı davetiyeler yazılsın mail atıcam söz :)


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (29.06.11 21:51:07) 
çoğu düğün ağustos sıkıntısından dolayı ekim'e sarktı bu yıl. havaya güvenebilseniz açık hava salon iyi olurdu.
bir araştırın yarı açık bir mekan olursa, size açık hava, kır düğünü gibi gelir; aileye de salon düğünü gibi gelir. gönlünüze en yakın orkestrayı da bulabilirseniz her iki tarafın istediği olur. yağmur, soğuk olursa kapalı kısımda takılır insanlar.

istanbul'da bu tip yerler var ama şu saatte bir mekan bulmak kolay olmayabilir. benim kuzen geçen ay, 8 ekim için zar zor bir düğün salonu bulabildi.

pazar gündüz saatleri olursa bazı oteller ya da büyük kafeler nisbinen ucuza gelebilir.

aslında yaklaşık bir semt yazsanız, daha net öneriler gelebilir burada.

sabır dilerim.
  • pyro clustic flow  (29.06.11 21:52:41 ~ 21:54:30) 
sevgili tavşan kardeş, yaklaşık 2 ay kadar önce yemekli düğün yaparak kendisini bolca yıpratan biri olarak tavsiyem direk nikah ve takıdır. yemekli düğünün handikapı kişi kısıtlamasına gideceğiniz için takının az olması, şöyleki her gelen aileden tek takı çıksa yap hesabını. diğer şekilde yemeğe çağırmadığınız kişilerden küsenler olacaktır. ama nikah ve takı böyle değil, bunun baskısı yok, diğer şekilde gelen kredi kartı ekstrelerinin baskısını 1 ay sonra siz hissedeceksiniz. çağırabildiğiniz kadar adam çağırın, takınızı yapın aslan gibi, akşam eşinizle gidin güzel bir otele dinlenin derim.


  • galahad  (29.06.11 21:54:46) 
Havaya güvenemedik hatta bende öyle bir şans var ki muhtemelen kar yağar :) Semt Fatih ( herşeyi kendi yaşadığım yere göre planlıyorum damat bey kağıthane-Sanayi mah.)

Gündüz düğününü iki ailede hiç istemiyor o ihtimal yok denecek kadar az.
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (29.06.11 21:55:16) 
sevgili galahad takı konusu beni de çok endişelendiriyor sorma gitsin :) hem o kredi kartı ekstreleri gelmeye başladı bile :))) İstanbuldaysanız nikaha bekeriz :)))


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (29.06.11 21:57:46) 
@ uzun kulaklı yalnız tavşan sağol.

açık hava düğünü, kır düğünü vb. benim de aklıma geldi ama onların fiyatları gerçekten uçuk. Bahçeköy de bir mekanda kır düğünü yaklaşık 20.000 TL idi geçen sene. Yemek, pasta ve hatta limonata hariç. :)

galahad'ın dediği gibi nikahınızı yaparsınız, aynı anda takı merasimi de olur. ardından yakın çevrenizle yemeğe gidersiniz. en temizi. :)
  • yokuslarda susayan sonbahar insani  (29.06.11 22:02:32 ~ 22:02:55) 
Nikah salonu + hadi gari evde yemek yiycez

eve dış kapının mandalları gelmeyeceğinden ve ev de ufak değilse gayet mümkün ve uygun bence?
  • yarmasimo  (29.06.11 22:10:05) 
Evler ufak maalesef ama belki şöyle uygun bir yer bulursak dışarıda hoppa yapabiliriz.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (29.06.11 22:11:07) 
yakın bir zamanda evlenmeyi düşünen biri olarak düğün salonuna ben de hiç sıcak bakmıyorum. hem para hem zaman israfı. nikah+yemek olabilir ama takı merasimi tabi ki nikah dairesinde olur. böylece takı kaybı yaşamazsınız. nikahın üstüne eğlence gibi düşünülür yemek. eğer anadolu yakasındaysanız kartal'da eski trabzonspor tesisleri var. arkadaşım eylül ayındaki yemek için kişi başı 30 tl'den anlaştı. alkol yok, isteyen ücreti mukabilinde alacak. 100 kişiye 3000 tl gibi düğün salonundan çok daha ucuza getirebilirsiniz bu şekilde.

ama tavsiyem sade nikah :)
  • payroller on the moon  (29.06.11 22:22:52) 
artık yemek olayını da azalıyor. nikah + takıdan sonra ailesel ve çiftsel bazda alkole karşı olma durumu yoksa, şuna döndü mevzu ufaktan;
nikah saatine göre çekirdek aileyle yemek yemek.
akşam 20:00 gibi de meyhanede toplaşıp eğlenmek.

en son bir arkadaşım bu şekilde yaptı, büyükçe bir meyhanede 3 tane gelin vardı. 60 liraydı, 10 lirasını onlar verdi kapora babında, gidenler 50 papel verdi. şimdiki çoğu insan kendi düğününü kendi karşıladığı için gücü yetmiyor. gitmek isteyen bir şekilde parasını kendi verse de gidiyor zaten.

alkolsüz olacaksa da nikah + takı en temiz, en az yorucu olanı.
  • pyro clustic flow  (29.06.11 22:51:10) 
ablam nikah + yemek yaptı çok pahalı bi düğün salonu düğünü gibi oldu :]

şık düğün salonları var bi araştırın içinize sinenini bulursanız düğün salonu yapın ama önce vaktiniz olursa şarkı söyleyecek kişiyi bi dinleyin derim müzik konusunda falan sonra aşırı yaşlanmış ve aşırı detone bi demet akalın benzeriyle karşılaşabilirsiniz :]
  • mushtopus  (29.06.11 23:06:15) 
ben otel veya kır düğünü düşünüyordum ama tarih sıkıntısı ve aile baskısı neticesinde salonda yapmaya karar verdik. uzun bir araştırma neticesinde tarihi bir sinemadan dönüştürülmüş bir salon bulduk. tiyatro salonu gibi alabildiğine yüksek tavanlı ve locaları olan smokinli garsonların hizmet ettiği salonda, saksofon, gitar, bateri gibi sağlam enstrümanların eşlik ettiği iyi bir sahne vardı ve çok eğlendik. öyle ahım şahım pahalı da değildi.

demem o ki, iyi bir araştırma yaparsan istanbul'da çok güzel cevherler bulabilirsin.
  • kucuk sinek  (29.06.11 23:07:48) 
salon düğünü, nikah+yemekten daha masraflı. ama takı beklentiniz varsa salon sizin için daha iyi olabilir.
bunun dışında benim ailem kabul etse her şekilde nikah+yemek diyeceğim ama kabul edeceklerini sanmıyorum. huzursuzluğa gerek yok benim için çok da önemli değil zaten.

değişkenleri sıralıyorum:
1. takı beklentiniz varsa, özellikle düğün hayalleriniz yoksa salon olsun; takıları toplarsınız.
2. takı beklentiniz yoksa, salon sizi masrafa sokar. 50 kişilik yemek daha mantıklı bu şekildeyken.
3. aileniz illa salon istiyorsa, sizin için gerçekten hiç ama hiç fark etmiyorsa aileniz hoş olsun bırakın salon olsun. ha ama siz salon istemiyorum dediğiniz halde salon olsun diye diretiyorlarsa sizin istediğiniz olsun. hayat boyu kendi ailenle sana kalacak güzel bir anı çünkü bu.

## bu sorunun sahibi 4 yıllık evli şu an. niye canlanmış bu soru anlamadım ama çok sonra fark ettim 2011 sorusu olduğunu bunun. kalsın, napalım.
  • uzunuzunilgi  (07.07.15 19:28:26 ~ 19:39:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.