[]

olay nedir? [önce resime bakın, sonra soruyu okuyun.]

resim bu:
i1106.hizliresim.com




şimdi resmi açtığımda ben önce alttaki yazıyı okudum sonra resime baktım. yazıyı okuduğum zaman psikolojik olarak bilinçaltımda resime baktığım zaman o adamı göremeyeceğim gibi bir şey mi işlendi ki göremedim? niye gözükmüyor adam ilk bakışta?

 
ben alttaki yazıyı hiç okumadan bodoslama resme baktım. sonra üç adam fotoğraf çektiriyor eee dedim ve alttaki yazıyı okudum. beş saniye daha fotoğrafa baktıktan sonra ooohaaa dedim. yani tamamen gözün açık renkleri daha keskin şekilde algılayıp çomak hücrelerinden gelen uyarıları suprese ederek beyne iletmesinden dolayı bence.


  • zunuduko relkirbet  (29.06.11 21:17:28 ~ 21:41:39) 
ırkçı bi yaklaşım gibi olucak ama değil. adam siyah olduğu için. adamın rengi arkaplanı bütünleyecek şekilde. o yüzden de dikkat etmeyince göremiyoruz.


  • onexey  (29.06.11 21:19:02) 
hahahaha oha lan. ben alttaki yazıyı okuduktan sonra baktığımda bile zenciyi göremedim. yani o yazı haklı aga. ilk bakışta o zenciyi görmek yalan atmak gibi bişi.


  • baldur2  (29.06.11 21:24:51) 
görüyorum ve arttiriyorum. ben resme baktim, 3 adam gördüm. sonra altyaziya baktim, sonra gene resme baktim, hala 3 adam gördüm. sonra duyuruya döndüm, 4. nerde diye mi soyuyor diye. duyuruyu okuduktan sonra gene baktim, gene 3 adam gördüm. sonra ilk cevapta "acik renkleri" okuduktan sonra tekrar resme baktim ve 4. gördüm.

edit: astigmatim var ve yüksek derecede hipermetropum ama gözlükle baktim, sayiliyor mu?
  • shi aila  (29.06.11 21:27:00 ~ 21:28:34) 
ben ilk bakışta gördüm siyahi elemanı. valla lan.


  • garven  (29.06.11 21:34:58) 
ben yazıyı okuduktan sonra baktım gene göremedim amk.siyah adam fln deyince dikkatlice baktım gördüm.

bence yazıyı okuduktan sonra gözleri aşağıdan yukarıya doğru hareketiyle alakalı.yukarda olsa o yazı farkedilmez kanımca.
  • dynamic0de  (29.06.11 21:36:37) 
resme baktım, adamı göremedim. sonra yazıya baktım. ingilizcem olmadığı için sadece görünmez bir adam olduğunu anladım. aradım ilk başta görememiş olacağım şeyi. buldum. gizemli bi tarafı yok. adam siyah işte. fark edilmiyo.


  • yarmasimo  (29.06.11 21:58:46) 
uzun çabalarım sonucu bende gördüm :)


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (29.06.11 22:05:15) 
ben yaklaşık 1-2dk sonunda elemanı gördüğümde altıma sıçtım. true story.


  • kakam gelmis olamaz mi  (29.06.11 22:19:17) 
ben bu linki daha öncesinde görmüs ve biliyor olmama ragmen nerdeydi lan bu adam diye aradim.


  • keseci  (30.06.11 00:47:31) 
ben de ilk seferde göremedim. yazıyı okuyunca da göremedim. neden bahsediyorlar yaw? diyerek cevapları okyuyunca zorla gördüm. uww.


  • mahnita  (30.06.11 10:08:46) 
Adam siyah arka planla aynı renk.Adamı görememek normal.Hep ışık oyunları bunlar


  • wiplex  (30.06.11 10:28:54) 
ohaa lan ben de açınca göremedim, yazıyı okuyunca "görmemiz gereken biri daha mı var, yoksa bu üç beyazdan biri hakkında kral çıplak tarzı bir espri mi var acaba (hani gayet normal bir fotoğraf koyup, buradaki tavşanı görebiliyorsan ipnesin falan denir ya, herkes görür ama görmüyormuş gibi espri yapar falan)" diye düşündüm, yok. soldaki boşlukta adam aradım, yok. duyuru'ya bakıp da "sonra tekrar bakınca ohaa dedim" şeklindeki cevapları görünce tekrar bakıp da gördüm anca.


  • kibritsuyu  (30.06.11 10:54:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.