[]

interrail yaparken gidin görün diyeceğiniz yerler?

merhaba sevgili devr-i alemciler,

$imdi yarın gece barcelona'dan ba$layıp, 2 ağustos'ta milano-tr seferiyle bitecek bir interrail planım var. -3 ki$i planlanıyorduk ama arkada$lar vize alamadılar- (sadece gidi$-geli$ uçakla) kafamdaki rota: ispanya-fransa-belçika-hollanda-almanya-isviçre-italya. istasyonlara da yakın olaraktan nerelere gidilir, ne yapılır hiçbi fikrim yok. (esnek bi program, birinde 20 gün bile kalabilirim çok seversem; ki bi tanısam çok severim diye dü$ünüyorum) napiyim? bir de yarın gece (00 suları) ispanya'da olacağım için havaalanında zaman geçirip sabahlayabilir miyim? hatta kestirecek bi yerler var mıdır orada, var-ısa spesifik olarak konumu nedir?

öptüm bye.

edit: bir de okul çantası alıyorum yanıma (içine giysilerimi de koyacağımı dü$ünürseniz, haricinde kalan küçük yerleri ne ile doldurayım?) $unu kesin yanına al diyeceğiniz bi $ey var mı?

bir daha öptüm bye.

 
barcelona gironadaki havaalaninda ben bir gece kalmistim ryanair sagolsun, cok fazla genc de var bir arada kalan.

ayni gezi rotasini eylul 2007'de yaptim ve sonunda 35 gun barcelona'da gecirdim. ruya gibi bir zaman...you got the point.

milano'ya sadece ucak icin geliyorsundur umarim cunku gezip gorecek bir yer yok
  • no christ requiress  (29.06.11 12:15:32) 
evet 2 ay önceden ucuz bilet için bakındığımızda ist-barca/milano-ist'u lufthansa ile 226 € görünce atladık direkt. ama bi italya göresim de yok değil, en azından san siro'yu görürüm.


  • ateistanbul  (29.06.11 12:18:10) 
Fransa için söyleyeyim. Hatta Paris için. Dört beş gün kalın, rahat rahat gezin. Sacre Coeur'a gidin bi' akşam kesinlikle. Ulaşımı kolay, geceleri çok güzel oluyor. Gece 10'dan önce giderseniz, kiliseye çıkıp tüm şehri de izleyebilirsiniz en tepeden. Bu arada her yere metro ile ulaşım var, iki günden fazla kalacaksanız Cabarnet (10'lu karne) alın istasyonlardan, daha ucuza gelir. Paris'te ulaşım sıkıntısı çekmezsiniz, gönlünüzce tadını çıkarın. İyi gezmeler.


  • buf-e kür  (29.06.11 12:45:17) 
ek soru: bu rotada en sokakta kalınmayacak ülke/eyalet/vilayet/il/ilçe neresidir? (istanbul'un muhtelif yerlerinde mütemadiyen sabahlayan bir insan için) süre sınırı yok, bu sorudan ba$layabilirsiniz.


  • ateistanbul  (29.06.11 12:55:25 ~ 12:55:44) 
paris'te eyfel'in onundeki yesillikte (champs de mars miydi neydi) sabaha kadar kalabilirsin, kalabalik oluyor her daim zaten.

milano'da "colonne" denen genclerin toplanip sokakta ictigi yerde, eger haftasonu ise, sabaha kadar bekleyebilirsin, cogu kisi trenlerin yeniden isbasi yapmasini bekliyor.

barcelona, istedigini yap, buradan daha guvenli bir sehir hayatimda gormedim, polis tamamen sus kopegi gibi bir sey. sokaga isersen gelip kiziyolar ama :)
  • no christ requiress  (29.06.11 13:15:12) 
Ülke ülke yerine şehir şehir yazsaydın yardımcı olabilirdik ama almanya yazmışsın, hangi şehir mesela bilmiyoruz ki.


  • roket adam  (29.06.11 13:49:09) 
$ehirleri belirlesem yazardım (dile getirdiğim üzere esnek bir program) sen almanya'nın $urası güzeldir dersen hafızaya atarım ben.


  • ateistanbul  (29.06.11 13:53:04) 
italya'da roma, floransa ve venedik'i kesinlikle pas geçmemeni öneririm... almanya'da hamburg iyidir ama rotana dahil etmen biraz zor gibi sanki,,

girona'yı bilmiyorum ama barcelona havalimanı'nda polis burada yatamazsın, uyuyamazsın kıllığı yapmıştı bana,,
  • toofun12  (29.06.11 13:55:22) 
kimse beğenmiyor ama berlin iyidir. amsterdam ve paris de çok iyi bence. ben brugge'ü çok muhteşem bulamadım hiç bir zaman. ama tabii ilk defa gidilecekse görülmeli. mümkün mertebe aynı dili doğu avrupa ülkelerinden uzak durma taraftarıyım. başka amaçlarla gitmiyorsanız.


  • reddediyorum  (29.06.11 15:41:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.