[]

[Bulgaristan] Sofya - Plovdiv ?

Agustos basinda Istanbul'a gelecegim ama Pegasus'ta biletler 160 euro civarlarinda (milano->istanbul). Halbuki Plovdiv'e ryanair ile 30 euro, sofya'dan istanbul'a da pegasusla 30 euroya ucabiliyorum. Hem yeni bir yer gormus olurum, en iyisi oyle yapayim dedim.

Plovdiv ve Sofya'da kac gun gecirmeli?
Gezip gorecek cok sey var mi?
Gece hayati nasil?
Mutlaka yapilmasi gerekenler nedir?
Plovdiv - Sofya arasi ulasim nasil gerceklestirilir?

Geziyi tek basima yapacagim icin ona gore oneriler gelirse guzel olur

 
öncelikle plovdiv-sofya arasını otobüsle gitmek en mantıklı. yol 2 saat sürer. plovdivde gece hayatı iyidir. öğrenci yoğunluğu vardır 1 gün yeter bence. tabi bi de casino olayına girebilirsin. sofyada da gece hayatı iidir. özellikle merkezdeki kulüpler iidir. ama benim tercihim ve önerim "studentski grad" dedikleri öğrenci yurtlarının olduğu bölge. güzel barlar ve kulüplerin yanı sıra eğlencesi de iidir. bulgaristanda yemek ucuz sayılır. istanbuldan %10-%20 daha ucuz. alkol de çok ucuzdur, gece mekanda bile. bi de şehir içi taksi kullan bence. ucuzdur. tabi taksiye binmeden önce ön camda dıştan görünecek şekilde yapıştırılmış olan taksi açılış ve kilometre fiyatlarına dikkat et. 0.90 lev aşağı olmasına dikkat et. zamanım var bulgaristanda 3-4 gün deniz yapiim diyosan da tereddütsüz sunny beach derim. burgaz şehrine bağlı bir tatil beldesidir ve çok fenadır.. plovdive otobüsle 2 saat sürer sürmez.


  • aeroflot  (29.06.11 13:17:04) 
plovdiv'de 4 gece kalmıştım 1-2 gece yeter ama. ufak temiz sakin bir şehir gece hayatını ıskalamışım demek ki çünkü açık pek bi yer bulamamıştık 11den fln sonra :/ yemek içki hem ucuz hem kaliteli. bi evet hayır için kafayı bizim yaptığımızın tersi şekilde sallıyolar ona dikkat yani evet diyo ama kafayı sağasola sallıyo bi de aradaki mesafe ne kadar tam hatırlamıyorum ama stara zagora var görülmesi gereken bi de şehrin biraz dışında ortaçağdan kalma bi kilise vardı adını da hatırlamıyorum ki..dolmuşla gidebiliyosun aeroflot'a sor istersen


  • jimicik  (29.06.11 15:26:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.