[]

kasko

selamlar,
mevcut arabamın kaskosunun süresi bir hafta içinde bitiyor. ancak bu aracı yakın gelecekte satmayı düşünüyorum. kasko yaptırsam, bir ay sonra aracımı satsam 11 aylık kasko parası boşa mı gidecek şimdi?



 
yasalar zırt pırt değişiyor ancak son bildiğim onu da devredebiliyordun. yani satış fiyatın ekleyerek onu da satarsın. istemezse de yine sanırım iptal ediliyordu. kasko yaptıracağın yere danış istersen.


  • ben smyrna  (29.06.11 08:17:10) 
kaskoyu dondurup bir sonraki arabanda kullanabiliyorsun bildiğim kadarıyla.


  • pisekar v2  (29.06.11 08:18:03) 
sigortanın kuralları gereği aracın satışını yaptığın tarihten 1 hafta sonra şirkete başvurup gün üzeri esasıyla iptal edip, kalan kısım için paranı iade alabilirsin.

zorunlu trafik sigortası için de aynı durum geçerli.
iptal için noter satış sözleşmesi yeterli diye hatırlıyorum.
  • cakabo  (29.06.11 09:41:43) 
evet, kaskoyu dondurup bir sonraki arabanda kullanabiliyorsun.


  • waryemez  (29.06.11 13:51:05) 
kasko primi gün üzerinden hesaplanır ve tahsil edilir.
arabanızı sattığınız gün, noter satış sözleşmenizin bir kopyasını sigorta acentanıza iletirseniz iptalden sonra kalan gün kadarki priminizi iade alabilirsiniz.
aynı şekilde trafik sigortasında da iade alabilirsiniz, ama trafik sigortasında satış günü+10 gün olarak hesaplanır. yani 50 gün olduysa sigortanızı yaptıralı 50+10=60 gün kullandınız sayılır, geriye kalan günlerinkinin iadesini alabilirsiniz.
daha yeni başıma geldiği için biliyorum ve tıkır tıkır aldım.

kaskonuzu dondurup bir sonraki arabanızda kullanamazsınız, çünkü kasko primi sizin TCKN'nize göre çıksa da aracın modeli ve yaşı da önemlidir. ama şöyle birşey olabilir:
atıyorum önceki aracınızın kaskosuna 1000 lira verdiniz, aracınızı sattınız 750 TL iade alınacak. Yeni aracınızı aldığınızda eğer aynı sigorta şirketinden (acentadan demiyorum) kasko yaparsanız bu 750 tl mahsup edebilirsiniz.
  • sli  (29.06.11 17:43:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.