[]

meclis'te korumayı kim sağlıyor?

selamlar,

diyelim ki ben bir vekil olarak meclis kürsüsünde bir şeyler söyledim ve bunun sonucunda vekiller beni linç etmek üzere üstüme yürümeye başladı. onları frenleyen başka bir grup da yok. beni koruyacak olan, emniyetimi sağlayacak olan kuvvetler meclis'te hazır bekliyor mu?

kim bunlar? asker mi? polis mi? özel bir birim mi var? nedir?


teşekkürler...

 
yok bildiğim kadarı ile. en azından genel kurul salonunda. o nedenle silahla vekil vuruluyor, o yüzden yumruklaşmalar oluyor. ancak her durumda koruyan çıkar (vekillerden yani)


  • ben smyrna  (28.06.11 18:51:21) 
oha meclis'te silahla vekil mi vuruldu? kim?

ayrıca bugünkü meclis'te mesela bağımsız blok adayları yoktu. biri çıkıp da "apo'yu ben çok sefiyom" deseydi, muhtemelen kimse korumazdı.
  • yasakani  (28.06.11 18:57:52) 
benimde bildiğim kadarıyla yok kolluk kuvveti meclis içinde


  • duyumania  (28.06.11 18:59:00) 
partinden adamlar korur seni anca.


  • bad boy for life  (28.06.11 19:09:43) 
orda su getiren yazı yazan adamlar var,meclis bünyesinde çalışan insanlar ayırır genelde,olay büyürse gerek asker gerek polis girer bence


  • borzoi  (28.06.11 19:18:51) 
şu an hatırlamıyorum (googleda bulamadım) ama 3-5-10 yıl önce biri vuruldu. adını da hatırlamıyorum. biraz araştırıverin. çıkar bi yerden.


  • ben smyrna  (28.06.11 19:24:49) 
Meclis içinde sivil güvenlik görevlileri olması gerek. Haberlerde görmüştüm bir kaç ay önce güvenliklerin bir adamı genel kurul salonu mu her ne deniyorsa oradan karga tulumba çıkardıklarını. Evet eminim vekil değillerdi. Güvenlikten sorumlu insanlar idi. Ama statülerini bilemiyorum.


  • lazor  (28.06.11 19:32:19) 
Öncelikle idare amirleri o da olmadı meclis başkanı gerekli gördüğü hallerde güvenlik görevlilerini genel kurula alabilir.


  • lebanon  (28.06.11 20:09:10) 
genel kurulda yok da. seyircilerin bulunduğu locada seyirci, davetli vs.den çok güvenlik vardır.


  • mr fusion  (28.06.11 20:09:23) 
silahla değil de, yumruk sonucu bir milletvekili öldü. kavga çıkınca kavaslar falan ayırıyor olabilir.


  • prdeay  (28.06.11 22:56:17) 
"Kabul edilen, “TBMM Güvenlik Yönetmeliği”ne göre, TBMM’nin iç bölgeler ve giriş kapılarının güvenliği tümüyle Koruma Daire Başkanlığı’na verilirken, Muhafız ve Tören Tabur Komutanlığı’nın sorumluluk alanı sadece “dış güvenlik”le sınırlandırıldı.
Böylece TBMM’ye giriş kapılarında tüm güvenlik kontrolü polislerce gerçekleştirilecek. Ancak askeri araç ve personelle ilgili kontrolü askerler yapabilecek.

Polislerin askeri araç ve personel üzerinde sorgulama yetkisi olmayacak."

www.gazete5.com

"ayrıca tbmm iç tüzükte şöyle birşey buldum:

ONDÖRDÜNCÜ KISIM

Kolluk İşleri

Kolluk tedbirleri

MADDE 164– Başkan, Türkiye Büyük Millet Meclisine ait bina, bahçe ve arsaların iç ve dış güvenliğiyle ilgili tertip ve tedbirleri almakla yükümlüdür.

Muhafız taburu ile güvenlik kuvveti, ancak Başkanın emri altındadır.

Silah taşıma yasağı

MADDE 165– Türkiye Büyük Millet Meclisi bina, bahçe, arsa ve eklerine silahla girmek yasaktır. Muhafız taburu ile emniyet kuvvetlerindeki görevlilerle Başkanın istemi üzerine çağırılan silahlı kuvvetler ve güvenlik kuvvetleri mensupları hakkında bu hüküm uygulanmaz."

www.tbmm.gov.tr
  • duyumania  (28.06.11 23:24:54 ~ 23:50:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.