önceden zaten ne mesaj alabiliyordun ne de gönderebiliyordun çaylakken. bu kaldırıldı.
yazmak zorunlu bir ihtiyaç değil ama mesajlaşmak öyle. çoğu kişi gerçek kimliğini gizleyerek nick kullanıyor(normal olarak). yani nereyse bütün yazarlar birbirlerinin gerçek kimliklerini bilmiyorlar ama sözlük üzerinden önemli konularda birbirleriyle iletişim kurabiliyorlar.
şöyle düşün. bir yakının için kan aradığın sırada çaylak oldun.
veya karşındaki kişinin gerçek kimliğini bilmeye gerek duymadan önemli bir iş üzerinde mesajlaşırken çaylak oldun,
ya da sözlük üzerinden hoşlandığın birisiyle konuşuyorsun ve kritik bir noktada çaylak oldun, insanlar sana ulaşmak istiyor, sen onlara ulaşmak istiyorsun ama ulaşamıyorsun.
örnekler çoğaltılabilir ilk aklıma gelenler bunlardı. yani insanların iletişim kurmasını engellemek bir cezalandırma yöntemi olamaz. sakın eksiduyuru ne güne duruyor deme aynı şey değil. hem burasının birbirini bulmaya çalışan insanlarla dolu olduğunu düşünsene :)
0