[]

Sennheiser kulaklık sorusu

Selamlar,

daha önce bir kere mx260, ardından iki kere de mx360 kullanmış birisiyim. geçenlerde nihayet bozdum mx360'ımı. teknomarketlere almaya gittiğimde bulamadım(beyaz vardı sadece bir tane), ancak mx 370 vardı. 5 liracık daha pahalı. ancak çok takıntılıyımdır bu konularda, kulaklığı en az bir yıl kullanan birisi olarak alıp pişman olmak istemiyorum. mx360 ve mx370 arasında fark var mıdır? özelliklerine baktım ancak pek anlamıyorum, buraya yazayım yine de anlayanlar vardır belki.
________________________mx 370___________mx 360
......frekans aralığı.............18-20000 hz.......20 - 20000 hz
......empedans......................16 ohm............32 ohm
......ses basınç seviyesi...........118 db............110 db

frekans aralığında ve desibel konusunda 370 daha iyi gibiyken, empedans konusunda 360 daha iyi, yani dediğim gibi pek anlamıyorum. mx 360 aramalı mıyım yoksa 370 alınır mı? ikisini de deneyenler vardır belki. teşkürler.

nots: 40 liralık kulaklık için amma tantana yaptın diyenler olabilir, okuyom ben ya:) + takıntı. saygılar

 
mx 160 hatta almışken iki tane al.


  • sndnzr  (28.06.11 02:51:32) 
empedans'ın yüksek olması kulaklığın daha kaliteli olduğunu göstermez. mp3 çalarınızın çıkış ohm değerine EN YAKIN kulaklığı seçmeniz en verimli olacaktır.


  • cro magnon  (28.06.11 03:07:44) 
mp3 çalarınızın çıkış empedansına bakarsanız onunla aynı olanı almalısınız, mesela ipod 32 ohm, meizu 32 ohm, cowon 64 ohmdur. zaten 16 ohm bir kulaklıkta 18 hz sesi alamazsınız, o pek önemli değil.


  • miown  (28.06.11 11:02:19) 
@miown. teşekkürler, cowon iaudio f2 kullanıyorum. bu tarzda 64 ohm kulaklık bulabilir miyim bilmiyorum, bulsam da alamayacağım bişey olur sanırım:) mx 370' den vazgeçmiş oluyorum böylece:)


  • dwyn  (28.06.11 17:08:35) 
f2' yi araştırdım, eski bir model olsa gerek sitesinde bulamadım teknik özelliklerinde 16 ohm olduğundan bahsedilmiş. yalnız cowon kullanmakla çok iyi yapıyorsunuz. 16 ohm herhangi bir kulaklık alsanız işinizi görür, 32 veya 64 ohmlar sesi azaltır size göre. yalnız sennheiser ne kadar fanatikleri olsa da 5 sene önce çoğu kişinin bilmediğini düşünecek olursak biraz kör bir fanatizmdir bu, biraz dengesiz bass sesi veriyor, benim şahsi tercihim bose, shure ve etymotic gibi markalar çok pahalıya kaçtığı için koss' tur. eski 16 ohm modelleri piyasada uygun fiyatla mevcut. tabii bu konuştuğum hi-fi serisi değil normal yol şartları için fanatikler alınmasın.


  • miown  (28.06.11 17:47:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.