[]

10 günlük kedi yavrusu bakımı ?

Merhaba arkadaşlar sabahın beşinde yağmurda ağlayan ufak bebek kedi bulduk, henüz yürüyemiyor sabah erkenden veterinere götürüp biberon ve anne sütü tozu aldık biberonu götürdüğümüzde cup cup emiyor fakat biraz zaman sonra hemen atıyor sonra miğdesini ovalayınca tekrar içiyor doyunca sıcak su torbasına sarılı battaniyesine sarınıp uyuyor. Sormak istediğim böyle ufak kedi büyütenler tavsiyelerde bulunabilirler mi ? ayrıca evdeki 3. kedi oldu bu ileride sıkılıp sokağa atmayacak, ömrünün sonuna yanında olabilecek, iyi bakabilecek biri varsa verebilirim.




 
özetle: aynı işlemi (emzirme) günde 6-7 kez yapacaksınız. yaklaşık 1 aylık olana kadar başka yapmanız gereken bir şey yok. o kadar küçük olunca tek istediği mama ve sıcak bir ortam.


  • ben smyrna  (26.06.11 15:29:13) 
en önemli şey tuvaletini yaptırmak. bir gün aç kalsa bile karnı doyduğu anda bir tehlike kalmaz ama çişini yapamazsa kanı zehirlenir. ben benim kini lavaboda açık musluk şırıltısı altında ılık (vücut sıcaklığında) ve ıslak selpakla jenital bölgeleri silerek alıştırdım. zaten bir kere kendisi yapınca gerisi gelir. bir de kumu silikon kum OLMAMALI. çünkü bu tür kum daha temiz görünse de kedilere zararlı.
uyuduğu kutuya küçük bir analog saat koymanız da ufaklığı rahatlatır, çünkü saatin tiktaklarını anne kalbi atışı zanneder.

  • tururo  (26.06.11 16:02:19) 
Tüm bilgiler için teşekkürler arkadaşlar söylemeyi unutmuşum zaten her emzirmeden sonra karnını ovalayıp jenital bölgeyi ıslak mendille(bundan sonra sabunlu bez kullanıcam) silip çişini yaptırıyorum. Kulaklarını henüz temizlemedim ama halinden memnun şekilde uyuyor 4 saatte bir biberonla emzirip tuvalet işlemlerini yapıyorum.


  • kureseltikinma  (26.06.11 16:20:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.