[]

sorum almanca bilenlere

aşşağıdaki videoda tam olarak ne dönüyor?

anladığım kadarıyla, murat iyi bir almanca konuşup hocayı şaşırtıyor. e sonra?

www.trendhure.com

 
alamancı almancası öğretiyor olabilir mi? orhan ih bin orhan diyince düzeltti ve bin iş orhan dedirtti falan. biraz daha izleyeyim, çözeceğime inanıyorum!

deağyı da derrr olarak dedirtiyor. hadi hayırlısı.
  • şıpıdakşıpıdakyüzenkurbağa  (26.06.11 14:47:55 ~ 14:49:55) 
Murat grammatikte ve konuşmada problemim var dedi.O nasıl problemse ak şakır şakır konuştu.Neyse Orhan'la taşak geçildi gibi.son kısımlarda da sen orospusun gibi bişi dedirtti :D tabi Almanca bilen biri yazarsa, anlarız olayı tam olarak.


  • emrekksal  (26.06.11 14:51:42) 
hepsi çok iyi almanca konuşuyor, aksan ve gramer olarak. hoca konuşmalarını ve dilbilgilerini zikiyor. olay almanya'daki türklerin almancalarıyla dalga geçmek.


  • terp  (26.06.11 14:52:08 ~ 14:52:51) 
anladığım kadarıyla bu kursa gidenlerin hepsi, okullarda öğretilen gramer bilgisine sahip insanlar. e almanyada yaşayan türkler de gramer bilgisi olmadan ve telaffuzları kötü bir almancayla konuştukları için kursa gitmek ve orada yaşayan diğer türkler gibi konuşmak istemiş olabilirler diye düşünüyorum. ya daaa sadece orada yaşayan türklerin almancasıyla dalga geçmişler, eğlenmişler felam. evet, evet bence de ikincisi daha makbul.


  • şıpıdakşıpıdakyüzenkurbağa  (26.06.11 14:56:13 ~ 14:56:27) 
hoca düzgün konuşmalarına rağmen almancı almancasına çeviriyor dediklerini. yanlış gramerle, argo kelimelerle konuşturuyor. herhalde "nasıl hepsi okulda öğrenmiş gibi almancayı bu kadar garip bir şekilde konuşuyorlar?" gibi bir mesajı var.

aynı çizgiden daha güzel bir skeç için:

www.youtube.com
  • resistance is futile  (26.06.11 15:31:51) 
hahahahaha hayvan gibi güldüm. lisedeyken dalga geçtiğimiz her şeyi yapmışlar.

videodaki türk öğrenciler hochdeutsch konuşuyorlar (istanbul türkçesi gibin). hoca da bunlara bildikleriniz yanlış diyip tam bir alamancı almancası öğretiyor. öğretilen almancada biraz kreuzberg havası yakaladım. hatta hoca türklerin sıklıkla kullandığı argolardan bile eklemiş (du hure).

bir nevi hochdeutsch konuşan türkleri benliklerine döndürme çabası :)

bu arada hocanın da eurovisionda sunuculuk yapan hatun olduğu gözlerden kaçmadı.
  • barkopasa  (26.06.11 16:04:06) 
kardes siz cok yanlis anlamissiniz.
maksat almanci almancasiyla degil, almanya'da yasayan türklerin almanca bilmedigi önyargisiyla dalga gecmek.

  • shi aila  (26.06.11 16:19:03) 
Barkopasa ve shi ala haklı, birebir katılıyorum.


  • roket adam  (26.06.11 17:02:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.