[]

golden retriever

40 günlük bi yavrumuz var çok hareketli sürekli biyerleri ısırıyor elimizi ayağımızı ısırıyor bunu ne yapmalı?




 
Maalesef hiç bir şey yapamazsınız. Yaşı ve kişiliği gereği bunu 2-4 aya kadar yapacak. Ama sizin eliniz ya da başka yerleri ısırmaması için tam onların ısırmaları adına yapılmış püsküllü oyuncaklar, plastik toplar vb. sert ve yumuşak şeyler var petshoplarda. onlardan alıp hangisine ilgi duyduğuna bakıp onu ısırmasını sağlamalısınız. bu süreçte onlarca oyuncak değiştirebilirsiniz buluncaya kadar belki ilk oyuncaklarında bunu bulacaksınız. Düğümlenmiş halat şeklinde olanları seviyorlar. Özellikle de bir ucundan siz tutunca çekiştirmeye bayılıyorlar. Isırıyor diye asla elinize ayağınızı ısırmasına izin vermeyin ileride misafirlerinize de aynı şeyi yapmak isteyecektir.
Güle güle sağlıkla büyütün.

  • erty  (26.06.11 13:52:04) 
annesi gibi davranın...

istemediğiniz bir hareket yaptığında kulağını çekin, ensesinden tutup kaldırın sertçe hayır diyin, burnuna hafifçe vurun. bu yaptığınız hareketlerden sonra viyak sesi alacaksınız. bu sesi almak önemli. canı yandığı için değil bu ses, onur kırılması diyebiliriz. Golden olduğu için çabuk öğrenecektir yapmaması gerekenleri. ancak doğru yaptığı şeylerde de ödüllendirmeyi unutmayın.

hareketliliğine gelince en az 2 yaşına kadar hareketliliği devam edecektir. ona yapabileceğiniz bir şey yok. büyüyünce geçer (genelde :D)

edit: 40 günü atladım. dişleri de değişiyor dolayısıyla kaşınma da var. bol bol ısırmalık oyuncak.
  • unique hint kumasi  (26.06.11 14:04:15 ~ 14:09:11) 
sizin sorunuza cevap değil ama gene de sorayım, şu anda annesinden ayrı mı? ayrıysa ne zaman ayrıldı..


  • de jure  (26.06.11 14:21:15) 
10 gün önce ayrıldı annesinden


  • aşksız prens  (26.06.11 15:20:55) 
ilk 2 ay annesinin yanında kalması gerekir bir yavrunun yaptıgınız hiç güzel bir davranış değil.

gelişimi icin de olumsuz etkisi var. saglık problemleri yasayabilir olmaması gereken şekilde vs. vs.
  • rurouni  (26.06.11 15:48:35 ~ 15:49:11) 
başlığın duyarlısı da geldi.


  • aşksız prens  (04.07.11 20:19:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.