[]

Trados ve ben

bi translation memory oluşturuyorum. ardından çeviri yapıyorum biraz, kapatıyorum tradosu. bi sonraki kez açtığımda oluşturduğum memory i açmıyo. diyo ki : "translation memory is too large for demo mode. install a valid license file or connect a dongle to the parallel plot.

ben bu programı arkadaştan kopyladım. o da başka birinden almış, ama gayet rahat kullanıyor. bendeki problem ne? hiç anlamadığım için programlar filan, basit de olsa bi işlem yapamıyorum. tradosu da ilk kez kullanıyorum. napayım sizce?


 
ev arkadaşımda da olan bi sorun şöyle di ki arkadaşının office versiyonu seninkiyle farklı ise hatayı veriyor.Mesela arkadaşımınki office 2010 iken hatayı veriyordu ama 2007 veya 2003 yüklediğimizde gayet rahat çalışıordu.bu yöntemleri dene birde setup indir daha sağlıklı.


  • zıcanadam  (24.06.11 15:57:22) 
@zıcanadam: yalnız bendeki ve dolayısıyla arkadaşımtaki trados zaten sadece office 2003 ile uyumlu. hatta bende 2007 vardı, tradosu kullanabilmek için kaldırdım, 2003ü kurdum. office den kaynaklanıyo olamaz diye düşünüyorum o yüzden. ya da en azından senin bahsettiğin sebepten olamaz sanki.


  • cacik  (24.06.11 16:04:55 ~ 16:06:23) 
@cacik o zaman setupla ilgili olabilir dediğin gibi officeden kaynaklandığını düşünmüyorsan eğer.Ben böyle birşeyle karşılaşmıştım yardımcı olmak istedim :)


  • zıcanadam  (24.06.11 16:41:48) 
sorun lisansla alakalı. office ile bir alakası yok. lisans olmadığı için demoda kulanabiliyorsun. trados kırılması çok zor ve sinir bir program. yani "aldım kurdum heyoo" diyip kullanamazsın genelde. arkadaşın bir şekilde çalışan bir lic dosyası ya da boş bir serial bulmuştur, öyle kullanıyordur. sen de aynı serial'ı girdiysen ve o serial freelance sürümü içinse çakışmıştır.

bu arada, trados 2007 mi?
  • sir gawain  (24.06.11 16:45:18 ~ 16:49:40) 
@sir gawain: trados 7, 2007 demekse evet 2007 :)

problem sanırım sir gawain'in söylediği ve çıkan uyarıda da yazdığı gibi lisansla alakalı. setup .rar şeklinde duruyodu. lic dosyasını masaüstüne çıkardım ve sorun ortadan kalktı.

@zıcanadam ve @sir gawain: yardımınız için teşekkürler
  • cacik  (24.06.11 17:58:30 ~ 18:02:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.