[]

İkametgahı Başka Yere Aldırmak

1-Bu işlemi yakın zamanda yaptıran varmı?
2-Bunun için nüfus müdürlüğüne ikametgahımı aldıracağım kişi ile gidip hiçbir belge ibraz etmeden ben bu arkadaşın adresinde ikamet etmeye başlayacağım desek oluyormu?
3-Yoksa illaki muhtarlıktan nakil kağıdı filanmı gerek?


 
en son ikametgahımı aldırdığımda nakil kağıdı falan almadım. aynen dediğin gibi yanına alıyorsun ikametgahını aldıracağın kişiyi, kimliklerinizi veriyorsunuz ve aldırıyorsunuz. başka bişeye gerek yok.


  • sarap dumani  (24.06.11 10:52:46) 
ben de bu soru altında sorayım. istanbul içinde bir ilçeden başka bir ilçeye taşınmış birisi var. ama taşınınca ikametgahını yeni yere aldırmamış. şimdi benim bu yeni yere ikametgahımı taşımam lazım. bunun için önce onun kendisininki buraya taşıması lazımı mı. ya da sadece adresi götürüp ben burda kalıyım desem oluyor mu. ya da mesela kira sözleşmesiyle gitsem olur mu, nasıl yapmak lazım?
kira sözleşmesi tamamen ona ait benim hiç alakam yok.

  • tepedeki psychedelic adam  (24.06.11 10:55:48 ~ 10:56:21) 
kira sözleşmesi ile oluyor, ama ikametgah değişikliği olduğunda 20 gün içinde bildirmemişsen cezası var. Arkadaşının bu sürede bildirmediği tespit edilirse para cezası alabilir.


  • poseidon1  (24.06.11 11:02:00) 
@tepedeki psychedelic adam
şöyle bir yol izlenebilir diye tahmin ediyorum; arkadaşınız üzerine kayıtlı elektrik, su ya da doğal gaz faturasıyla sizi de yanına alarak nüfus müdürlüğüne gider. önce kendi ikametgahını aldırır. ardından da siz ben de bu arkadaşın yanında kalıyorum diye aldırırsınız.

  • sarap dumani  (24.06.11 11:02:44) 
1- ewt
2- kimliklerinizin yanınızda olması yeterli
3- nakil almak şart değil fakat nakil aldığınız takdirde eski adresinize gelecek olan tebligatlar yeni adresinize yönlendirilir
  • ky.ozgur  (24.06.11 13:55:48) 
tepedeki psychedelic adam
eğer sizden önceki kişi kaydını aldırmadıysa noter tasdikli kira kontratı veya kendi üzerinize elektik-doğalgaz-sabit telefon-su faturası ibraz ederek kayıt yaptırabilirsiniz ( diğer arkadaş da 329TL ceza yer )

  • ky.ozgur  (24.06.11 13:58:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.