[]

ielts'den nasıl 6,5 ve üzeri puan alabilirim?

Sevgili arkadaşlar, hazırlığı geçmek için ielts'den 6,5 almam lazım. speakingimin pek iyi olduğunu söyleyemem. diğer alanlarda iyi olduğumu düşünüyorum.
1-her iki sınava da giren arkadaşlar toefl mı daha kolaydır ielts mi?
2-evde hazırlanmayı düşünüyorum. tavsiye ediceğiniz kitap veya internet sitesi var mı?(minimum düzeyde bütçe ayırmam gerekiyor)
3-şunları yap kesin geçersin diyeceğiniz neler var?
4-listening ve reading'e çalışılır fakat writing ve speakinge nasıl çalışıcam?
lütfen yardımınızı esirgemeyin.bildiklerinizi paylaşın.şimdiden teşekkürler.

 
1. kesinlikle ielts


  • jemjum  (24.06.11 00:37:56) 
belki sormadın ama söyleyeyim. toefl'da bilgisayara konuşmak biraz kasıyor. ielts'deki gibi bence karşımda canlı bir muhattap olsa benim için daha iyi olurdu diye düşünüyorum.


  • bellbane  (24.06.11 00:39:02) 
1. toefl'a girmedim ama ielts daha kolay diyorlar genel olarak bunun nedeni de kagit ustunde olmasi ve speaking'i canli insanla yapiyor olman olarak da belrtiyorlar.

2. cambridge'in ielts 1-6 arasi tum kitaplarini cek, her birinde 4'er test var, coz yeterli.

3. ingilizce biliyorsan gecersin (ne kadar acik oldu oyle degil mi?)

4. writing icin belirttigim kitapta konular var, onlari yazip, ielts forumlarinda insanlarin paylastigi kendi makaleleriyle karsilastiracaksin. adamlar yazdiklarini ve aldiklari puani yayinliyorlar, ona gore kafanda belirir seviyen.

speaking icin de kendi kendine konusacaksin
  • no christ requiress  (24.06.11 01:09:17) 
1.ielts kesinlikle daha kolay ikisine de girmiş bir kişi olarak toefl'dan bala geçtiğimi düşünüyorum
2. hazırlıkta longman yayınlarının kitaplarının yanında bir site keyi vermişlerdi süresi 1 yıldı eğer hazırlıkta sizin de öyle bir keye sahip olma şansınız varsa başka bir şeye ihtiyaç olmuyor kaynak olarak.
3. ben hiçbirşey yapmadım o dönem deli gibi wow oynuyordum ama yurtta oda arkadaşım ukraynalıydı ve bölümde de tek türk bendim. doğal olarak ingilizce ortak lisandı bu sayede pratik olanağım oldukça fazlaydı. sizin durumuna uymayacağını tahmin ediyorum.
4. speaking için skype ile online oyun oynayabilirsin ama avrupalı kişileri tavsiye ederim afrikalı ve amerikalı kişilerin lehçesi anlaşılması güç. özellikle hiphop ve rap tarzı takılan zencilerin ne dediğini bunca yıldır hala anlamakta zorlanıyorum. writing için ise benim de muzaazzam kötüydü grammar bilgim diğerlerinin gerisinde olduğundan ingilizce roman okuyarak size kazandıracağı kalıp tarzları çok yardımcı olur.

ayrıca belbane'in dediği gibi toeflda bilgisayara konuşmanın kastırmasının sebebi 20 kişi aynı odada her kafada kulaklık her ağızdan laflar çıkıyor pratiğiniz yoksa oldukça zorluyor.
  • the phantom of the opera  (24.06.11 01:10:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.