[]

Ceptelefonlarında ROM-RAM farkı ?

"soru başlıkta" demeyi sevmiyorum ama gerçekten öyle :D akıllı telefonlarda ram - rom farkı nedir ? aynı şey bilgisayarlardada var fakat pek bilgim yok ,

rami 128mb fazla ama romu 1gb az ( desire s'nin galaxy sden )


 
rom: read only memory / sadece okunabilir(üzerine yazılamaz) bellek

ram: random access memory / rastgele erişim belleği

gibi bişiyler. çok değişik işler.
  • becerenberk  (23.06.11 20:21:26) 
rom, aynı zamanda akıllı telefonlarda çalışan sürücü ve işletim sistemi anlamına da geliyor.


  • gman  (23.06.11 20:36:50) 
cep telefonlarında rom kullanılabilir dahili hafızayı da kapsıyor. 1gb rom varsa 200 mb işletim sistemi ise kalan kısım veri depolama oluyor işte.

ram de çalışan programların kullandığı anlık hafıza. ne kadar yüksek o kadar iyi. android için en az 512 mb olması iyi olur.
  • hububrad  (23.06.11 21:15:32) 
panpa rom harddisk
ram de ram işte.. ram bilgisayarın telefonun o an yapabileceği toplam işlem kapasitesiyle ilgili.

  • karrdanadam  (23.06.11 21:17:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.