[]

cemil meriç'i nasıl bilirsiniz?

kitapları ağır ama güzeldir dolu doludur deniyor okuyanınız var mı?




 
soldan sağa geçtiği söylenen aslında dengeyi iyi tutturmuş değişen dünyayı çok iyi süzebilmiş nefis analizler yapmış süper bir düşünür.bir diğer örneği kemal tahir ve çetin altan dır.üçünün de hastasıyım.
evet kitapları çok ağırdır.

  • hari  (23.06.11 15:15:58 ~ 15:17:26) 
kemal tahir'in kitapları düşünce değil olay ağırlıklı değil mi en azından yorgun savaşçı da öyleydi.


  • ramazanali  (23.06.11 15:19:30) 
eğer tarih/sosyoloji alanına biraz olsun ilgin varsa mutlaka en azından bir kitabını okumalısın. Dönemi içinde önemli tespitleri vardır. En meşhur kitabı Türkiye üzerine yazdıklarından oluşan "Bu Ülke" kitabı.
İslamcı çevreler için çok değerli bir adamdır, Sırf Türkiye'deki islamcıların düşünsel olarak hangi kaynaklardan beslendiklerini görebilmek için bile okunmaya değer.

  • gereksiz insan  (23.06.11 15:23:38) 
Bu Ülke, Jurnal I, Jurnal II mutlaka okumalısın ve ayrıca Cemil Meriç'i okuduktan sonra üstüne bir de Nurdan Gürbilek'in Mağdurun Dili adlı kitabını okumalısın.


  • bak ne diycem simdi  (23.06.11 15:39:26) 
bak ne diycem şimdi +1
Nurdan Gürbilek candır. zihin açar.

  • gereksiz insan  (23.06.11 15:49:19) 
Cemil Meriç'i en iyi tahlil eden yazardır Nurdan Gürbilek ve kitabı Mağdurun Dili. Sağolasın gereksiz insan :)


  • bak ne diycem simdi  (23.06.11 15:52:17) 
eğer yeni başlayacaksan Jurnal ile başla derim. kızı da öyle söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam ama Bu Ülke'de fena tercih değil başlangıç için.


  • essance  (23.06.11 16:08:23) 
evet iyidir, önerilere katılıyorum. ancak ağır değil, gözünüz korkmasın.


  • tedirginlik hucresi  (23.06.11 17:23:34) 
cemil meric okumadan okumus adam olunmaz. islamcilarin kendisini sahiplenmesi, cemil meric in islamci oldugu anlamina gelmez, gelse de ne yazar. agir magir demeden okumak lazim. jurnal lerden başla istersen. nereden nereye geldigini, nelerle ilgilendigini falan ögrenirsin.


  • jackofalltrades  (23.06.11 19:13:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.