[]

Muhabbet kuşunu evde yalnız bırakmak

Üç yıldır baktığım bir muhabbet kuşu var evde olduğum sürece kuşun odada uçmasını engellemem yani her zaman kafeste kapalı değildir. Ama bir hafta boyunca evde kimse olmayacak ve ilgilenmesi için bırakabileceğim kimse de yok. Kuş bu durumdan kötü etkilenir mi?

Yem ve su konusunda sorun olacağını sanmıyorum birkaç tane daha yem ve su kabı koyunca bir hafta için yetecektir sanırım ama yalnızlıktan dolayı bir şey olur mu? Kafesin kapağını açık mı bırakmalıyım? Ya da başka ne yapabilirim?


 
uygun bir ücret karşılığında muhabbet kuşu satan yerlere bırakabilirsiniz. onlar bakıyorlar.

ama bu seçenek dışında evde yalnız bırakmak bana kalırsa uygun değil. yem ve suya ulaşamayabilir. yerini bulamayabilir. bir yerlere sıkışabilir. dolap arkalarına vs. düşebilir.

bunların dışında hiç kafeste olmadığını söylemişsiniz, eğer kafese kapatırsanız sıkıntı yaşayabilir.
  • atomicbomb  (23.06.11 09:32:34) 
evet petshopa bırakın gözünüz arkada kalmaz.


  • istanbul beyefendisi  (23.06.11 09:41:05) 
bunalıma girebilir, petshop


  • koskoca devletin adi osmanli lan  (23.06.11 09:48:30) 
istanbuldaysan ben bakarım hiç bir ücret istemem hayvanları çok severim evvel ALLAH gözün arkada kalmaz geldiğinde de bıraktığın gibi alırsın


  • esmeralda  (23.06.11 10:01:48) 
@esmeralda teşekkür ederim, Nevşehirdeyim. Buradaki petshoplar bakar mı bilmiyorum ama gidip görüşeyim yine de.


  • adukyuedines  (23.06.11 10:26:05) 
kuşlar, hele ki evcil olanları olağan dışı durumlardan çok çabuk etkilenen narin hayvanlar. kendisine madden bir şey olmasa da bunalıma girebilir.

yalnızlıktansa petshop ya da birine bırakmak daha mantıklı.
  • elalemin derdi  (23.06.11 10:58:07) 
her kuşun huyu başka bişey olmaya da bilir ama riske atmaya ne gerek var? açık bırakırsan da dedikleri gibi biyerlere sıkıştırabilir kendini


  • jimicik  (23.06.11 11:07:12) 
devamlı gittiğin berber varsa ona bırak bence.kuş ve berber ikilisi.


  • keller  (23.06.11 16:13:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.