[]

ADOBE ENCORE için Autorun

Encore'da hazırladığım bir DVD için autorun koymak gibi bir şansım var mı? Varsa bu şansı nasıl gerçeğe dönüştürebilirim. İStiyorum ki ben DVD yi koyar koymaz first play'i -ki o DVD menüsü bu prjede- hemen çalıştırsın.




 
autorun.inf adlı bir dosya oluşturup, içine aşağıdaki satırları yazınız ve oluşturduğunuz cd/dvd'nin köküne (root) kopyalayınız.

open=herhangi1.exe
icon=herhangi1.ico

open ifadesinin karşılığı bir executable file olmalıdır. eğer dökümanla başlatmak istiyorsanız, "notepad herhangi1.txt" ya da "iexplore baslangic.html" gibi ifadeler kullanabilirsiniz.

icon ifadesinin karşlığına, oluşturduğunuz 64*64 pixel bir ikon dosyasının adını yazabilirsiniz ki bu sayede cd/dvd yerleştirildiğinde sürücü ikonu bu ikona döner.

her iki tanımlamada da adres yolu kullanabilirsiniz.

open=autorun_klasoru/autorun.exe veya,
icon=autorun_klasoru/ikon.ico gibi.

ediiit: encore'u kullanmadım hiç. ancak ondan ürettiğiniz dosya bir executable dosyaysa onu open'a adresleyebilirsiniz. eğer değil, bir dökümansa, onu çalıştırabilecek ve kurulum gerektirmeyen bir executable'ı da dvd'ye atıp, open'ı o executable'a yönlendirebilirsiniz pek âla.
  • archetype  (19.04.08 13:20:00) 
öncelikle yardımınız için teşekkür ederim lakin bu sorunumu çözemeyior ne yazık ki. çünkü dvd oluşturulduğunda hiç bir dosya egzekiyutıbıl olmuyor. zaten encore ile hazırladığım DVD yi direk DVD-R'ye basmak durumunda olduğum için sonradan içine autorun dosyası atmam mimkin değil. Direk encore un içinden bir yerlerden çözmek lazım yani sorunu.

Yine de teşekkür ederim çok.
  • sijwocaq  (19.04.08 13:38:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.