[]

Hacettepe Üni. Genel Not Ortalaması ile ilgili Acil ve Önemli

H.Ü.'den Mezun olmak üzereyim, ancak son açıklanan notlarla birlikte genel akademik ortalamam 2.4934 (2.49) oldu. Bu ortalama başvuru koşulu 2.5 olan yüksek lisans programları için kapıyı malesef kapatıyor. Bu durumda ortalamayı artırmak için aklıma gelen yöntemler:

1-Yaz okulunda daha önceden aldığım bir kaç dersi yeniden alıp not yükseltmek (Zaman ve para kaybı)

2-Son dönemde aldığım ders notlarına itiraz (Son dönemde aldığım derslerden herhangi birinin bir not artması yetiyor)

3-Daha önceden aldığım zorunlu olmayan seçmeli dersleri transkriptten çıkarma (Lanet olasıca televizyon sinema dersi C1 gelmişti, dilekçe filan vererek sildirmek mümkün müdür?)

Yukarıdaki bahsettiğim yöntemler veya aklınıza gelen diğer yöntemlerle ortalamamı 0.01 artırmak istiyorum. Değerlendirmeleriniz nelerdir? 2. yöntemden sonuç alabilir miyim? 3. yöntemde bahsettiğim gibi bir durum var mıdır? Daha önce bu konularda tecrübe ve bilgi sahibi olanlar yanıtlarsa sevinirim.

Not: Not değiştirme ile ilgili 2 hocayla görüştüm, en az 15 kişinin notu daha değişeceğinden kabul etmediler, notları açıklamadan önce gelseydin tribine girdiler. Halbuki notlar açıklanmadan önceki hesaplarıma göre tam 2.51 oluyodu ortalamam :)

Teşekkürlerimle

 
hocalar ile konusmak en rahati olur,eger ikna edebilirseniz über bi olay olur ki bence imkanlar dahilinde en kolayi bu bence.
yaz okulu ikinci opsyon olabilir

  • serabetan  (22.06.11 13:38:31) 
Seçmeli dersi sildirebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla ancak seçmeli kredisi tamamlanmadıysa yerine yeni ders almanız gerekebilir. Öğrenci işlerini veya bölüm sekreterliğini arayıp prosedürü öğrenebilirsiniz.


  • aileena  (22.06.11 14:04:15) 
@serabetan
Son dönem 6 dersim vardı. İkisi A1 zaten, 2siyle görüştüm kabul etmediler yukarıdaki açıkladığım sebepten. Kalan 2 hocadan biri de bölüm hocası değil dışarıdan gelip ders veren bi yüksek mühendis. O bölüme gelmediği için mail attım geri dönmedi. Geriye tek bi hoca kalıyor.O son çare

@aileena
Seçmeli ders kredim tamam zaten. TV-Sinema dersini tamamen çerez niyetine alıp C1 getirmeyi başarmıştım. Onu sildirebilirsem muhteşem olur! Öğrenci işleri ile görüşecem. Bu dilekçenin kabul olmama gibi bi durumu var mı? Veya bir sebep sunmam gerekiyor mu ders sildirmek için?
  • cosa nostra  (22.06.11 14:25:33) 
Bildiğim kadarıyla gerekmiyor. Tek seçmeli için böyle bir hakkınız var. Dilekçe formatını bölüm sekreterliği bilir normalde. :) Benim bu sene mezun olan bir arkadaşım tek seçmelisini sildirecekti oradan biliyorum. Telefonla arayın konuşun derim ben. Onlar yönlendirirler sizi.


  • aileena  (22.06.11 15:02:17) 
@aileena
Mühendislik fakültesi öğrenci işlerini aradım. "Olur mu öyle şey? Mümkün değil. Kaç yıldır çalışıyorum burda ilk defa böyle bişi duydum." filan gibi şeyler söyledi. Bu konuda emin misin? Öğr. işlerindeki kadının ses tonundan böyle bişi olmadığına ikna oldum nerdeyse.

  • cosa nostra  (22.06.11 15:16:33) 
Allah Allah... Bu sene mezun olan arkadaşlarımdan biri böyle bir dilekçe vermişti diye hatırlıyorum. Bölüm sekreterliğine sordunuz mu?


  • aileena  (22.06.11 15:48:49) 
Daha önce böyle bi durum için başvuran olmadıysa büyük ihtimalle bu işlemin yapılamayacağını söyleyecek bölümümüz öğrenci işleri. Bu yüzden durumu açıklayan bi dilekçeyle yarın bölüme gidip emrivaki yapmayı düşünüyorum:)

Ayrıca netten araştırarak edindiğim bilgiler şunlar:
Ankara üniversitesinde böyle bi olay varmış yakın zamanda yürürlükten kaldırmışlar
Gazi'de seçmeli ders sildirme yok ancak kalınan seçmeli ders yerine başka bi ders alınabiliyormuş.
Abant izzet baysal üni'de tam olarak bu işlem yapılabiliyormuş. vs vs
  • cosa nostra  (22.06.11 16:14:26) 
www.phys.hacettepe.edu.tr Şöyle bir şey buldum, 2. madde. Sanırım mezun olan arkadaş bundan bahsediyordu.


  • aileena  (22.06.11 16:20:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.