[]

Gittigidiyor'un Bilgi Paylaşımını Yasaklaması Ticaret Kanununa Uygun mu?

Gittigidiyor.com'da biliyorsunuz insanlar ürünlerini satıyorlar. Hatta profesyonel olarak sadece bunla uğraşan, sanal dükkan açanlar da yoğunlukta. Ama bazen gidip yerinde görerek almak istediğiniz ürünler olabiliyor. Eğer satıcı sadece depo olarak çalışmıyor, bir dukkana sahipse, benim son kullanıcı olarak bu satıcıya adresini telefonunu sorma hakkım olması lazım.

Ama gittigidiyor, ticaretin tamamen üzerinden geçebilmesi ve komisyon alabilmek için bu bilgilerin paylaşımını yasaklıyor. Beni de bunu sorduğum için uyarıyor.

Ticareti, satıcıları, kendisine bağlı bayileri nasıl bu şekilde yönlendirebiliyor ve sistemden çıkarmak üzere tehdit edebiliyor? Ticaret kanununda bu tarz tekelleştirme, manipulasyon, kontrol yöntemleri ciddi biçimde yasaklanıyor. Bunun dijital bir platform oluyor olması onu nasıl muaf kılıyor anlayabilmiş değilim?

Burada tabi sadece gittigidiyor'u ornek verdik ama, buna benzer diğer sitelerin de aynı şeyi yaptığını tahmin ediyorum.

Var mı bir fikri olan?

 
adam sunduğu listeleme hizmeti için server kiralıyor, web sitesi yapıyor, giderleri var şimdi çıkıp dediğin gibi bi olay olsa kimse gittigidiyoru kullanmaz manasız olur yani.

tekelleştirme gibi bir durumda yok ortada bi sürü satıcıyı sizin ayağınıza getiriyor bir nevi indexleme hizmeti veriyor ve bu hizmet için alacağı ücreti de hak ediyor.

ortada anormal olan bir şey yok.
  • saiko  (22.06.11 12:48:09) 
artık gittigidiyor'un olayı sahibinden.com ile aynı. sahibinden bahsettiği masrafları listeleme ücretleri için alıyor veya güvenli alışveriş hizmeti verecek olursa komisyonu o zaman alıyor. onun dışında, satıcı istediği takdirde potansiyel alıcılar iletişim bilgilerine siteden ulaşıyor.

gittigidiyor ise o komisyonu ödemek zorunda bırakıyor, güvenli alışverişi zorunlu tutuyor yani. sahibinden'i deneyin.
  • portnoi  (22.06.11 12:55:33) 
çoğu satıcının başka sitelerde aynı kullanıcı adlarında dükkanları var alternatifleri aratarak satıcıya ulaşabilirsiniz.

bir ürün gördünüz toptan almak istiyorsunuz o zaman bi tane satın alın, satıcının adı ve telefonu gelecek size oradan ulaşırsınız.
  • orpheus  (22.06.11 13:13:28) 
  • afordismansalihinis  (30.04.20 10:02:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.