[]

Adsl Modem @ttnet değişmiyor

merhaba. ttnetten bi modem almışdım zamanında ve artık ttnetli değilim ama bu seferde modemdeki kullanıcı adı uzantısı @ttnet sabit geliyor ve oraya @biri.com yazamıyorum. modem arayüzüne girdim orada da sabit.

zyxell p600 serisi-internetten yazılımını da bulamadım.


 
fabrika ayarlarına döndüremiyor musunuz?


  • oblitus  (22.06.11 01:28:51) 
sorununun cevabını biliyorum ama tam nasıl anlatacağımı bilmiyorum. :D bende de doping modem var onun da değişmiyor, lakin ttnet kullanıyorum. elimden geldiğince anlatmaya çalışayım.

öncelikle firefox kurulu değilse firefox u kur panpa. daha sonra addons.mozilla.org bu eklentiyi yükle.

daha sonra yeniden açıp kapadıktan sonra tarayıcının modemin arayüzüne gir. yani kullanıcı adı ve şifrenin girildiği yere.

bizdenbiri.net bu resimde gördüğün gibi bende doping olan kısmın üzerine sağ tıkla ve elemanı teftiş et de. o sana aşağıda çıkartacak, sol tarafındaki genişletme şeysiyle genişlet orayı ve ttnet yerine biri.com yaz. yalnız gördüğün gibi iki tane doping var, sanırım önemli olan ilki ama sen ikisine de yaz biri.com diye. sonra yukarıdan ayarlamlarını yap ve kaydet.

ben böyle yaptım yaani panpa. gördüğün gibi doping yazıyor ama kullandığım adsl sağlayıcısı ttnet. dediğim gibi biraz kurcalarsan çözersin, takıldığın nokta olursa da elimden geldiğince yardım eetmeye çalışırım.

not: aslında nasıl yapılacağını bende bilmiyordum lakin sayesinde çözdüğüm 13 yaşındaki kuzenime teşekkürü borç bilirim. :D
  • bodah  (22.06.11 01:54:13 ~ 01:56:12) 
fabrika ayarlarına dönmüyor dönüyorsa da ben döndüremedim.


  • karaden  (22.06.11 01:58:22) 
yazılımını (bkz: firmware) güncellemeyi dene. biraz riskli bir işlem, modemin tamamen uçma ihtimali var ama sonuca ulaşma ihtimalin de var.

bunu yapacaksan dikkat elektriğin kesilmeyeceğinden emin ol ve kablo ile bağlan cihaza (mümkünse usb, diilse ethernet)

airties ın sitesinde kendi modemim için ararken RT-206 ve RT-206TT versiyonlarını gördüm. normalde tt diye bir ürün yok fakat telekom un verdiklerinde TT olan yazılımlarlarla geliyorlar.
  • seen sea  (22.06.11 03:33:48 ~ 03:35:47) 
firmware güncellemeyi deneyebilirsiniz o zaman ttnetten gelen firmware uçar orjinal firmware gelir sonrasını yaparsınız zaten.


  • saiko  (22.06.11 03:36:45) 
firmware güncellemesini de denedim yükle diyorum yüklenemedi diyor. bu model modemlerin 0dan kurulumları yok mu ya? yani ttnet dışında hiç satılmadı mı


  • karaden  (22.06.11 04:01:12) 
arkada bulunan reset düğmesini 10 saniye basılı tutmanız gerekiyormuş fabrika ayarları için yaptınız mı öyle


  • gaza gelen  (22.06.11 11:36:08) 
arkadaşlar hiç mi hiç bişeylerle uğraşmayın bu kilidi kaldırmanın yolu yordamı yok 1 ay ttaradım neti her denileni yaptım sonuç sıfır sonra zyxel çağrı merkezini aradım bana borcum olup olmadığımı sordular borcum yok dedim sözleşmemin bitip bitmediğini sordular bitti dedim kaydımı aldılar 3 sonra bir mail geldi modeminizi gönderin kilidi kaldıralım diye gönderdim aynı gün içinde kaldırdılar 1 ay boyunca boşuna uğraşmışım anlayacağınız siz uğraşmayın bence :))


  • scandelos  (23.06.11 14:08:34) 
sorun taamamen çözülmüştür buyrun nasıl çözüleceği.

turgut.yaptibunu.com
  • karaden  (29.06.11 09:28:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.