[]

telefon dolandırıcıları hakkında endişeler...

telefondan kendini polis olarak tanıtıp bankaya çağıran dolandırıcılardan birine maruz kaldım. neyse ki dolandırılmadan telefonu suratına kapattım ancak işyerimi ve adımı soyadımı biliyorlar. (tc kimlik numaram yok ellerinde). 155'e bildirdik ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. aslında benim endişem bu adamlar bana zarar verecek bir eylemde bulunur mu? bu tarz olaylar başına gelen varsa kendi tecrübelerine ihtiyacım var. teşekkürler.




 
bu adamların uzun detaylı dolandırıcılıklarla işleri olmaz. tarzları anlık şaşırtmaca ile vurkaç taktiği.

onlar sizi aradıklarında eğer başarılı olabilselerdi kontur veya bişeyler koparacaklardı. düşününki günde kaç kişiyi arıyo dolandırmayı deniyolardır. ve bu insanların çok büyük bir kısmı bu numarayı yemiyor. telaşa gerek yok.
  • orpheus  (22.06.11 00:35:42 ~ 00:36:27) 
adamlar seni niçin bankaya çağırsın ki? senin bankaya gitmenle onlar bir şey kazanmaz. sana ulaşmak isteyen birisi senin numaranı bulup seninle görüşmek istemiş olabilir. gerçi kötü niyetli bir kişi işyerine gelir kapıya dayanır. ben korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum.


  • karlmarx  (22.06.11 00:37:28) 
@karlmarx internet bankacılığı şifrelerimin çalındığını iddia ettiler. banka şubesine gelip bunu polis nezaretinde düzeltmem gerektiğini söylediler. bunu tam yutturamayınca nüfus kağıdınızın fotokopisini ele geçirmişler sizin adınıza kart çıkartıyorlar falan dedi. üst üste böyle kıvırınca bi de dövecek gibi konuşunca ben de yüzüne kapadım.


  • cari kacik  (22.06.11 00:40:25 ~ 00:40:41) 
zeki kurbanlardan korkarlar.
endişe etmeyiniz.
onlar cahil ve halen insanlığa olan saf inancını yitirmemiş avlar peşindeler.
kullandıkları telefonlardan bir şey çıkmıyor çoğu çalıntı hat.
polis de bir şey yapamıyor.
hayli detaylı bir takip gerekli sanırım.
  • 9kuyruklukedi  (22.06.11 00:53:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.