[]

dsl üzerinden bilgi almak

sözlüğü kasıp kavuran bu yazar bilgilerinin verilmesi konusunda bilgilerin sözlük kanalıyla değil, adsl ile alındığını okudum. yani bu durum şu mu oluyor?

ttnet, tib artık her ne ise o adsl bilgilerimize bakıp nerede ne yazdığımızı tespit edebiliyor mu? bu mudur?


 
sözlüğün yasal merciye verebileceği bilgiler, yazdığın yazılar, kayıt olurken verdiğin isim soyad şehir cinsiyet vs bilgileri ve en önemlisi siteye giriş yaptığın IP adresleri.

Savcılık da IP bilgilerini ilgili merciye iletip artık TİB mi telekom mu bilemem, ip den kimlik bilgilerine ulaşıyor ve tadaa kapında
  • bonjurkes  (21.06.11 23:02:39) 
"Yalnız başlıktaki dezenformasyonu düzeltmek lazım. Memurlara sorduğum ve net cevap aldığım üzere Ekşisözlük'ten herhangi bir bilgi talepleri olmamıştır. Adsl kaydı üzerinden gelmektedirler. Eldeki diğer bilgiler; toplam yaklaşık 50 yazar için ifade almaktadırlar. 14'er bundle'lar halinde yazarları ekiplere arasında paylaştırmışlar. Şikayetçi anladığım kadarı ile Adnan Oktar. Suçlama halkın manevi değerlerini rencide etmek gibi bir madde." denmiş. bunu kastediyorum.


  • atomicbomb  (21.06.11 23:09:45) 
adsl kaydı dediği olay adsl de o ipnin kullandığı hesaba ait adsl sahibinin bilgilerinin kullanıldığı. yani neti ben kullanırım, ekşi hesabım benim adımadır ama hat babamın üstüne kayıtlıdır, bu durumda pederi paketlerler şeklinde olur.

Onun dışında bilmem kaç milyon adsl abonesi arasından ekşiye girenleri filtreleyip sonra da bu entryi girenlerin iplerini bulmak neredeyse imkansız. Ekşi ip bilgisi vermeden bulamazlar kişileri
  • bonjurkes  (21.06.11 23:18:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.