[]

digiturk plus vs tivibu ev?

şimdi ben eve digiturk plus almayı düşünüyordum ancak birkaç gündür tivibu ev reklamlarına takıldım. ikisinin de fiyatlarını inceledim. aylık ücret ikisinde de hemen hemen aynı, 20 lira civarı. ancak kurulum yapılacak kutu fiyatı yanlış anlamadıysam digiturk plus'ta 650 lira civarındayken tivibu'da 40 lira. ikisi de hemen hemen aynı özelliklere sahipken aradaki bu uçurum nereden kaynaklanıyor?
benim asıl kullanacağım olay; örneğin bişey izlerken 10 dakikasını kaçırdım diyelim, geri alıp izlemek istiyorum ve kaçırdığım bir diziyi örneğin iki gün sonra direkt seçip izlemek istiyorum. televizyon hd desteklediği için alacağım paketin özelliklerinde hd yayın bulunması da fena olmaz.
bu bilgiler ışığında digiturk plus'ı mı önerirsiniz, tivibu ev'i mi?


 
internet hızı ile ilgili sıkıntı yoksa tivibu ev daha iyi bence.


  • rurouni  (21.06.11 19:21:51) 
torrent. :)


  • ben smyrna  (21.06.11 19:28:08) 
merakımdan baktım şimdi de kabaca HD yayın saniyede 400-450kb

Bu denli pahalı hem de bakır kablo teknolojisini kullanan, altyapıda belini doğrultamamış bir şirketin tivisini almak ne kadar mantıklı...
  • benlik bu kadar  (21.06.11 19:33:31) 
tivibu evi sd yayın için belki ama hd yayın izlemek için asla. abuk subuk hdyle alakası olmayan bi görüntü alıyosun. ayrıca internete bağımlı kalmak da cabası. ek olarak 8mb'i desteklemeyen hatlara bağlamıyolar


  • onexey  (21.06.11 19:39:26) 
evde digitürk varken tivibuyu da denedim ama tivibuya alışamadım. bayaa uğraştırıyor. Ama illa ki tivibu istiyorsun tivibu web war. Ayda sadece 1 tl ödeyerek pc den izliyorsun.


  • Kreuzberg  (21.06.11 19:45:46) 
@onexey "ayrıca internete bağımllı kalmak da cabası" diyorsun da sanki uydu sorunsuz bir olay mı? kötü hava şartlarında hiç mi yayın kesilmiyor veya yayın kalitesi düşmüyor?


  • mortar  (21.06.11 20:30:51) 
valla aşırı kötü şartlarda evet sinyal kalitesi düşüyo ama ttnet ten bahsediyoruz hava şartları mı daha kötü ttnet mi dersen ttnet derim ben.


  • onexey  (21.06.11 23:22:35) 
@onexey

valla bende ttnet dicem; bağlantım hızlı ve stabil ilginç bir şekilde... zaten tivibu web var, bilgisayardan izliyorum da...

çevremde ne kadar digitürk sahibi var ise hepsi bıraktı; digitürk sağolsun denk getirebildiğine geçirdiği için... kime sorsam aynı pakete sahip olsalar bile kimi ucuz kimi pahalı fatura ödüyordu... yani başlangıçta iyi olacak gibi gözükse de sonu belli bence...
  • mortar  (22.06.11 00:06:14) 
fiyat karşılaştırması yapmıyorum ben. digiturk un fiyat politikası belli tavan fiyat belirleyip pazarlığına göre abone oluyosun onlara. senin stabil internetin biraz istisna sanırım. zira lütuf olarak sundukları internetten hayır gelmez. farklı iss leri kullandıktan sonra ttnet den illalah diyo insan. tivibu kısmına gelince özellikle digiturk plus la karşılaştırınca nerde digiturk un hd yayını nerde tivibu evin hdimsi yayını. eğer tivibu evin (sd yayınından bahsetmiyorum bile) hd yayını hd kalitesinde diyebilecek varsa; kimse kusura bakmasın önce hd kalitesini inceleyip araştırması gerekir. diceksin ki neden sadece hd den bahsediyosun. sd yayınlar zaten her yerde karasal yayın bile sd izlemek isteyen pekçok kişiye temel düzeyde yeter. digiturk plus a o kadar para vermeyi düşünen birisi elbet göz zevkini düşünüyordur. tivibu evin bazı yerlerde demosu yapılıyo rasgelirseniz bi izleyin. internetten tv izlemek gibi olduğunu görüceksiniz. ben göz zevkime önem veriyorum. kaliteli yayın tercih ediyorum. fikrim de budur. bana o kadar farkmaz kalitesi diyen varsa o da onun tercihidir. kendi adıma tivibu bana büyük kolaylık sağlıycak olmasına rağmen almadım sırf kalitesiz yayından dolayı. birde yanlış hatırlamıyosam tivibu için ttnet aboneliği gerekli farklı bir firma kullanıyosanız abone olamıyosunuz.


  • onexey  (22.06.11 01:38:44) 
şimdi bence en iyi hd yayın teledünya'da. hem internet hızını da etkilemiyor. fiyatı ucuz ve kanal sayısı çok. ayrıca kampanyayla kutu bedava.

digitürk ise güzel. ayda 7 tl fazla veriyoruz kutuyu satın almak yerine kiralıyoruz. size de bunu tavsiye ederim çünkü bozuluyor bu aletler. kiralık olunca tık diye değiştiriyorlar tamir mamir yok. hele sadece digitürk'ün ürününü kullanmanıza izin veriyorlarsa sadece markası vestel diyorum. siz düşünün gerisini.

tivibu, allah akıl fikir versin diyorum. daha doğru düzgün internet hizmeti veremezken nereye stabil hizmet verecekler. önemli bir maç zamanı trt'yi filan izleyebileceğini sanıyor musun? kapısından geçme.
  • darknum  (22.06.11 03:47:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.