[]

evdeki iki bilgisayar arası en hızlı dosya transferi...

eldeki malzemeler:

pc1: windows xp, ethernet ile modeme bağlı

pc2: windows 7, wireless ile modeme bağlı

modem: linksys wag200

xp'den 7'ye dosya transferi yapmam gerekli, fakat birbirlerini görmüyorlar... ne yapabilirim bu durumda?

usb bellekle taşı demeyin, xp makine usb 1.1, günler sürer...

teşekkür şimdiden

 
ikiside internete ethernet kablosuyla bağlı olursa msn'den çok hızlı bir şekilde gelebilir, atıyorum 2 gb'lık bir dosyanın gönderimi birkaç saniyede tamamlanır.

en son lisede iki masaüstünü bu şekilde bağlayıp tonlarca dosya göndermiştik oldukça pratikti.
  • tolga asp  (21.06.11 17:54:50) 
deneyip söyliyeyim sonucu bi dk


  • sormayageldim  (21.06.11 17:58:08) 
iki bilgisayar birbirini gormuyor derken, siz dosya paylasimi yaptiniz mi? ornegin bir klasoru paylasima acik hale getirdiniz mi? iki bilgisayar da ayni modem uzerinden IP aliyorsa ve butun ayarlar default ise, iki bilgisayarin birbirini gormesi gerek. dosya paylasimini yaptiktan sonra windows 7 olan bilgisayara gidip \\ilk bilgisayarin ipsi (192.168.1.3. gibi) yazarsaniz paylasilmis olan klasoru gorursunuz. siz yaptiklarinizi ya da aldiginiz hatayi buraya yazarsaniz daha cabuk cevap bulursunuz.


  • alan shearer  (21.06.11 18:00:31) 
wirelessda sinirlar. usb'den daha feci sinirlar hatta.

her seyden once her halukarda agda birbirlerini gordurmeye bakin. belki de goruyorlardir ama ag baglantilari kisminda cikmiyordur.
durumu anlamak icin 7'nin ip adresini (orn; 192.168.2.5) \\192.168.2.5 seklinde klasor gezginine yazin.

sayet baglanamazsa o vakit baslat > calistir > cmd
ping 192.168.2.5

ile ping atmayi deneyin. burada zaman asimi derse o vakit ayni agda degil veya bir firewall engelliyor demektir. firewall yazilimi kullaniyorsaniz onu kapayin (hem xp'de hem de 7'de).

ardindan hala girmiyorsa 7'nin basina oturun.

baslat kismindan "gelişmiş paylaşım ayarlarını yönet" seklinde arama yapin ve cikan sonuca tiklayin.

ac, ac, ac, parola korumali kapa yapin. ardindan yukaridaki adresten tekrar ulasmayi deneyin. bu sekilde de duzelmezse daha ince ayrinti gerekir ama onlari da anlatmak vakit alir :) usb 1.1 ile yapin zira bunlari deneyene kadar coktan bitmisti transfer.
  • entrapmen  (21.06.11 18:03:58) 
@tolga.asp dediğini yaptım olmadı çok yavaştı...

@alan shearer paylaşıma açık hale getirmedim neler yapmam gerekli nasıl yapılıyor? ip adresi öğrenme falan cahilim biraz k.b. :)
  • sormayageldim  (21.06.11 18:06:27) 
@entrapmen win7 makineyide ethernetle bağlayabilirm, sanırım evde boş kablo vardı. öyle yaparsam sorun kalmaz mı?


  • sormayageldim  (21.06.11 18:08:38) 
ethernet ile baglamakla wireless baglamak arasinda hizsal fark disinda bir fark olmaz. agda gormuyorsa yine gormeyebilir (yuksek ihtimal). lakin dedigim gibi erismeye calistiginizda erisebilmesi gerek agda gormemesine ragmen.


  • entrapmen  (22.06.11 11:34:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.