[]

hesap oderken

hesap oderken farkli gruplar icin nasil bir yaklasim icerisinde oluyorsunuz?
1. arkadaslarinizla,
2. akrabalarinizla (cekirdek aileniz haric (ana, baba, kardes) mesela kuzenlerinizle)

ilave
3. isten arkadaslarla (1.den biraz farkli olabilir diye eklemek istedim)

 
1- çok eski arkadaşlarımla lise yıllarından kalma alışkanlıklarımı devam ediyor yani bölüşüyoruz hesabı. ama sen ne yedin ben ne yedimi bi kenara bıraktık. bölüyoruz gidiyor, çok adeletsizlik olmuyorsa (bazen biri sadece kola içiyor diğerleri yiyip içiyor mesela). arada jestler yapıyoruz tabii benden olsun bu sefer diye. artniyetimizin olmadığına eminiz çünkü karşılık olarak.

2- pas (trajikomix pası)

bonus: yeni tanıştığım insanların hesabın tamamını ödemeye kalkmasına gıcık olurum. not, erkeğim.
  • terp  (21.06.11 16:01:20 ~ 16:13:39) 
1. arkadaşlarla toplam hesabı kişi sayısına bölüyoruz biz de.
2. en büyük kuzen benim, bana patlıyor hesap genelde.

  • pisiklet  (21.06.11 16:03:06 ~ 16:03:21) 
1. yemeğin tutara bağlı yada yandaki kişilere, ayın 15 günü paralı 15 günü çulsuz olduğum için paralı zamanlarda azsa ben öderim, yada 1 2 kızla gidilmişse ben öderim, onun harici alman usulü.

2. farkettimki çekirdek aile dışındaki akrabalarımla hiç yemeğe gitmiyomuşum :(
  • trajikomix  (21.06.11 16:06:24) 
1- arkadaşlarla sırasıyla ödeşiyoruz. bazen yemekleri biri ısmarlar diğer harcamaları başkası yol harcamasını başkası. değişkenlik gösteriyor.

2- kuzenlerle kimde para varsa o öder ya da bölüşülür. genelde kuzenlere kitlerim hesabı acımam.
  • cunku kardes degiliz  (21.06.11 16:13:14 ~ 16:13:49) 
1. arkadaşlarla toplu ödendiği de olur, hesabın bölüşüldüğü de. o zamanın koşulllarına içinde bulunulan ortama, hesabın kabarık gelip gelmeyeceğine ve yabancı kişilerin olup olmamasına bir de para durumuna göre değişir. bugün ben öderim yarın o öder ama bunun çetelesini tutmayız. çok kalabalıksak herkes kendi hesabını öder ya da para bölüşülür.

2. öle kuzen yok bizde gidelim gezelim gibi. öğrenciyken hiç hesap ödetmezlerdi bana ama artık nadir görüşüyoruz ama ben de ödetmem sanırım. amca dayı ziyaretlerinde dayımlar ödetmez ama biz de sonradan çok kıyak geçeriz, altında kalmamaya dikkat ederiz ama yine bu bir kim daha çok ne yaptı olmaz.
  • bıdıbıdı  (21.06.11 16:29:56) 
1- liseden arkadaşlarla takılırız genelde ve pek belli değil hesabı kimin ödediği.
50 liraysa 3 kişiysek 15-15-20 atarız genelde kimin yemeği kaç lira tutmuş diye bakmadan.
ama 50 liraysa 5 kişiysek de 10-10-10-10-10 atarız.
50 liraysa 4 kişiysek birine 20 kaçar, diğerleri 10-10-10.

yani genel olarak paylaşıyoruz ama kimin kaç para verdiği belli olmuyor. hesap çoksa herkes ortaya atıyor cebinde ne varsa.


2-kuzenlerimle vs çok az dışarıda yiyip içiyoruz. onları da genelde aramızda çok yaş farkı var diye benden büyükler ödüyor. ben de ses etmiyorum.
  • yasakani  (21.06.11 17:19:22) 
1. kimin ödediği belli olmuyor hiç. bu hepimizin 5-10 ve benzeri yaş dönemlerinden beri arkadaş olması ve hala her allahın günü görüşüyor olmamızdan sebepli.

2. akrabalarımla görüşmüyorum, en azından aynı şehirde yaşadıklarımla. yaşıtlarımsa ya da küçüklerse genelde çok kazanan ben olduğum için ben ısmarlıyorum ya da bölüşüyoruz pampa pampa. büyüğümse saygımdan dolayı onun ödemesini bekliyorum. ( bizim taraflardan birinde hesabı büyük öder diye bi olay var, eğer o seni davet ederse ortak olabiliyorsun hesaba ancak.)
3. iş arklarıyla bölüşürüm her daim :D

4. yeni tanıştığım biri ise özellikle hoş muhabbetli bi bayan ise dövseler hesabı ona ödetmem :P
  • madyb  (21.06.11 17:27:44) 
1.eğer çok kalabalık bir grup halindeysek herkes kendi içtiğini yediğini ödüyor.ama ikili-üçlü dışarı çıktığımızda çoğu zaman daha ısrarcı olan taraf ödüyor.eğer param varsa ben ödemekte ısrar ediyorum ödüyorum.çok param yoksa arkadaşımın ödemesine bişey demiyorum.kısaca bu konuda kavgada etmiyoruz.küçük hesaplar yapmıyoruz
2.birinci derece dışındaki akrabalarımla çok nadiren çıkıyorum.çoğu zaman yaşları benden büyük ve dolgun maaşlı insanlar oldukları için ödetmiyorlar.
3.bir erkek arkadaşımla ya da sevgilimle dışarı çıktığımda sırf erkek olduğu için hesabı onun üstlenmesini beklemiyorum.
  • pufizm  (21.06.11 19:11:41) 
Arkadaslarla yenilen icilen arasinda buyuk ucurum yoksa hesap bolunur, varsa alman usulu

Kuzenlerle, en buyuk kuzen benim, fantastik bir rakam olmadigi muddetce hesap bendedir.
  • ezeriko  (21.06.11 22:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.