[]

of of of annelere ve öğrencilere bir soru

merhabalar. okurken sıkılmayın nolur bi cevap verin.
3 senedir erasmus erasmus diye zıpladım sonunda hibe cıktı. su an 4 sene bitti 5.sene başlayacak, uzatmalardayım anlayacagınız. Soyle bir durum var burası kritik; daha önceleri bitse de gitsek diye diye dersleri ucundan kıyısından gectim ama simdi kafam dank etti ve kesin master ve doktora yapmalıyım. iyi bir proje cıkaracak bilgiye sahip degilim ve derslerim de yeterli değil. Gectigimiz dönem finaller baslayacakken bu kararı aldım ve girmedim finallere. Yuksek notlar lazım bana artık ve ben bunu daha önce basarmıstım, kendime güveniyorum. İşte bu yüzden uzatıyorum okulu, bunları ailem biliyor(annemle daha cok konusuruz bu işleri, babam pek oralı olmaz). sorunun 2.kısmı başlıyor dikkat; onumuzdeki sene bahar dönemi fransa'da erasmus cıktı ve deli gibi istiyorum. Kursa başlayacagım 10 gün sonra onlar da tamam. Ama gel gör ki annem laf sokuyor kac zamandır. 2 gün önce balkan turundan geldim, kendim cıktım gezdim, gözlerine geldi biraz. Haklılar bence ama vizyon için önemli diye düşünüyorum(Batı Avrupayı erasmusa bırakmıstım ondan önce balkan turu bu arada) klasik "ne gerek vardı adam gibi okulunu okusan" modunda. Her seferinde ikna oluyorlar ama ısıtıp ısıtıp gecmişi acıyorlar etkileniyorum bir yerde. Sorunun 3. ve son kısmı lütfen az daha sabır. Kursa İstanbul'da devam edip, bu arada da yaz okulunda acılan süper dersler var, hocalarını bildiğim derslerin kolay oldugu bir yaz okulu ders programı. Sahane. Kesin yardırırım. Hem bu arada haftasonları fransızca kursuna devam edebilirim. 30 sene boyunca calısacagım, bu dil öğrenme fırsatı gezme tozma fırsatı bu yaslarda tadından yenmez, haksız mıyım? Erasmus'a gitmezsem fransızca ve yurtdısı tecrübesi olmadan iyi bir ortalamayla ve iyi bir projeyle bitirme sansım var önümüzdeki haziran'da. Ama eger gidersem; 2.dönem acılan bir ders var ki ne yaz okulunda ne de 1.dönem acılmıyor. Yani ertesi sene haziran'a direk uzuyor. Şimdi ben napıyım anneler, abiler ablalar?

Yaş:21 ve en gec 23 te mezun oluyorum bu arada.

Okuyandan Allah razı olsun :)

 
hepsini okudum allah benden razı olsun, evet. :)

annenler bir kere okulunu bitirip diplomenı eline kadar her bir şeyi ısıtıp ısıtıp önüne koyacaklar, buna alış artık. erasmus programı daha önemli bence. gezmekten ziyade oradaki katkıların, orada yapacağın işler çok önemli. ileride yüksek yapınca adama soruyorlar erasmus sana ne kattı diye. bu yüzden okul bitince bu kadar ucuza gidemeyebilirsin. artı mezun olduktan sonra yurt dışı seyahatleri öğrencilikteki gibi olmuyor. artık sen "öğrenci" değil "tam" oluyorsun. bence burada tubitak ve benzeri bir proje olmadıktan sonra erasmustan cayma. ailenin maddi durumu nasıl bilmiyorum ama öğrenciyken ben de gidebilseydim keşke dedim.

erasmusun getireceği okul uzatma sorunuysa tamamen senin bileceğin iş. çalışacak olan sensin ama off okul da bitmedi deme ihtimalin var mı bunun üzerinde düşün. annen sana her zaman destek çıkar, bu konuda endişen olmasın. onlar senin başarılı bir şekilde en kısa zamanda okulundan mezun olmanı isterler. bölümünü yazmamışsın. çok büyük eksik!
  • bıdıbıdı  (21.06.11 13:57:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.