[]

hamlık

koşu-yürüyüş ile geçen 3 günlük alışma döneminden sonra dün fitness'da ilk gündü. kollar, omuzlar, mide ve sırtta ağrılar var doğal olarak. çatal, bardak kaldırtmayacak kadar aşırı ağrımıyor ama rahatsız edici tabi. sizce bugün de gideyim mi antrenmana yoksa bir gün ara mı vereyim?

program yürüyüş ile başlıyor. sonra mekik türleri ile devam. arada bisiklet, sonra da butterfly, triceps pushdown, z-bar curl gibi aletli hareketler var.


 
isinma donemine ragmen yine hamlik yasadiysan kendini cok zorluyor olabilirsin. biraz daha agirdan al ama yine de git derim. onemli olan duzenli yapmak zaten.


  • roadrunner merlin  (21.06.11 10:26:03) 
3 günlük alışma dönemi çok az daha vücut ne olduğunu anlamadan ağırlık kaldırmaya başlamışşınız. bugun dinlenemniz lazım aksi takdirde önceki gün çalıştıgınız kaslar kendini toplamadan diğer kasları çalıştırmış olacaksınız ve buda daha çok yorgunluk daha az gelişim olarak geri dönecek.


  • elektromaniac  (21.06.11 10:42:27) 
peki bugün gidip eliptik bisiklette vakit geçirsem biraz? kendimi iyi hissedersem de bir iki hareketleri de abartmadan yapsam?


  • hububrad  (21.06.11 10:59:49) 
bu gün dinlen hiç bi yere gitme hocam. daha beter olursun allah korusun.


  • cunku kardes degiliz  (21.06.11 11:31:47) 
ağrı gayet normal ve doğru yaptığını gösteriyor. ağrımasa zaten bir şeyler ters gidiyor derdik. kural olarak o ağrı varken egzersiz yapılmaz. o yüzden gitme, yarın ağrırsa yarın da gitme. çünkü ağrıyan vakitlerde kaslar yeniden daha güçlü bir şekilde yapılanırlar ve gidersen buna mani olursun. bol protein ye.


  • desdinova  (21.06.11 12:35:57) 
programınız ağır görünmüyor, ağrılar hamlıktandır. bir sonraki sefere bu kadar olmaz muhtemelen. ağrıların azalması için birkaç tavsiye:
-başlamadan önce İYİCE ısının. ısındıktan sonra açma germe yapın.
-çalışma bittikten sonra soğuma kısmına geçin. bu ısınma hareketlerini kısaca tekrar ederek olabilir. peşine ilkinden daha uzun, hatta tercihen oldukça uzun bir açma germe faslı yapın. hem zamanla esnekleşirsiniz.
-çalışma bitmeden soğumayın.
-çalışmadan sonra mutlaka duş alın. (soğuk suyla duş alın diyemem tabi ama duşun sonunda 15-20 saniye de olsa soğuk suyu açsanız çok iyi hissedersiniz. bunu ilk zamanlar yapmayın, yapmaya başladığınız zaman kıymetini daha iyi anlarsınız)

bunlara rağmen ağrı oluyorsa, ki birazı normaldir, çalışmanız oldukça verimli geçmiş. gün içinde ısınma hareketleri peşine açma germeler ağrıyı azaltır.
  • bonesaw  (06.12.13 00:30:14 ~ 00:38:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.