[]

memuriyette 2. lisansın faydası var mı?

merhaba 657'ye tabiler ve tabi olacaklar...

bir doktorun veya öğretmenin 2. bir lisans programını bitirmesi maaşı veya sicili açısından fayda ya da özetle + sağlıyor mu?

teşekkürler

 
çok düşük bir etkisi var. zaten her türlü 1/4 ünden emekli olacağın için...

onun yerine kpds kas
  • sorun_bankası  (20.06.11 20:58:36 ~ 20:59:10) 
hmm. ben de aynı sorundan muzdaribim. etkisi yok ama yüksek yaparsan etkili oluyor dedilerdi.yani zaten lisans mezunusun üstüne bişiler eklemen lazım diyorlar. ayrıca kpds ne kadar etkiliyor acaba bilen duyan yazsın bari.

edit: sorumu sordum ben. başlığını açtım memuriyette kpds diye.
  • bıdıbıdı  (20.06.11 21:08:26 ~ 21:20:00) 
ikinci bir lisansın maaşa veya kademeye katkısı olduğunu hiç duymadım. bundan epey bir zaman evvel yüksek lisans bitirenler uzman öğretmen oldular. şimdilerde uzmanlık sınavla. sınav da açılmıyor. yüksek bitirince bir kademe atlatılıyor memura. yani 9/1'den 9/2'ye geçecekken 9/3 oluyorsun mesela. 9'larda 8'lerde gezerken maaşa etkisi 3-5 lira ama ilerde derece atladığında ufak tefek fark ediyor. o açıdan faydası olur. ha sırf bunun için bi çabaya girilmez ama... kpds meselesi de dil tazminatı sağlıyor. 70 sınır. kpds'den 70 alan biri 19 lira kadar dil tazminatı alıyor. bu meblağ puan yükseldikça 75 liraya kadar çıkabiliyor. (yavaş çıksın orası ayrı mesele)ben daha çok olaya öğretmen açısından baktım gerisi diğer arkadaşların ellerinden öper...


  • fmf  (20.06.11 21:21:14) 
@fmf yüksek yapınca bildiğim 8/1iysen 7/1i oluyorsun diye biliyorum ve emekliliğin iki yıl önce giriyor. doktora da 2 ilerliyorsun. ayrıca beş yıl önce giriyorsun emekliliğe diye biliyorum.


  • bıdıbıdı  (20.06.11 21:31:06) 
maaş, sicil gibi durumlarda genel olarak fark yaratmaz. ancak maaş durumunda şöyle fark edebilir: fakülte mezunusundur ama çeşitli tazminat ve ödemelerden asgari düzeyde faydalanan bir memur olursan (düz memur,VHKİ vb.) ve sonradan örneğin bir mühendislik bitirip mühendis kadrosunu da alırsan maaş artar. ama bir mühendisin bir iktisat veya işletme bitirmesi maaşını artırmaz. yani bu durum memurun sınıf ve ünvanı ile alakalıdır. ikinci fakülte sana ancak ilerleyen dönemlerde yükselmende falan faydalı olabilir (tabii bu durumda senin gayretlerine ve şansına bağlı)
yüksek lisans ve yabancı dilde maaş açısından pek fayda getirmez (ikisi toplamda yaklaşık 30- 40 TL) ama bunlarda senin mevki sahibi olmanda pozitif etki yapar. gibi...

  • ihb  (20.06.11 21:34:12) 
mevkide ve atamalarda hemen hemen hic bi etkisi olmaz. icinde olan biri olarak soyluyorum. hersey referanslarla yurur. kimse atip tutmasin.


  • sorun_bankası  (20.06.11 21:49:53 ~ 21:50:04) 
artık lisanla önlisans arasında bile fark yok, en azından sağlıkçılar için..... derece ve kademe almak emekliliği erken getirmiyor. her koşulda belli bir yılı dolduruyor ve yaşı bekliyorsun zaten. sicil dersen artık sicil kalktı. kalkmasa bile son derece adil (!) idarecelerimiz "aman bu adam çok zeki doktora yapmış" demiyorlar. özetle memuriyette herşey yalan.....


  • şaşkın  (20.06.11 22:35:48) 
dil tazminatı için fark sağlamıyor. hangi dil için kpds puanı yüksekse ondan alıyorsunuz tazminatı.


  • marido  (21.06.11 14:57:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.