[]

hollanda vizesi

temmuz ayında hollanda ağırlıklı bir avrupa turu yapmayı planlıyoruz.
biletlerimiz ilk durak olan brüksele alındı.
ancak hem belçikanın vizeyi koklatmadığı bilgisinden, hem de daha çok hollanda da kalacağımızdan vizeyi hollanda dan almaya karar verdik. hem de kolay veriyorlarmış galiba.
yeni bordo pasaport aldım. turist vizesi için başvurucam. konsolosluk sitesini inceledim ama yine de bir şeyler sormak istedim.
mesela hollanda da diğer ülkelerden daha fazla kalacağımızı kanıtlamamız gerekmiyor gibi bir duyum aldık daha önce alanlardan. planlarını anlatmışlar sadece. kaç gün kalacaklarını nerde kalacaklarını falan. gerçekten bu yeterli mi yoksa rezervasyon kaydı falan gerekli mi?
iki gün önce öğrenciliğim bitti. liseden mezun oldum. öğrenci olmamam bir dezavantaj oluşturur mu?
vizenin cevaplanma süresi nedir?
bankada bir müktar param olması gerekiyormul sanırım. bunu bankadan döküm alarak mı kanıtlayacağım
ve en önemlisi ben iki kez almanyadan schengen almıştım. ama o eski pasaportlarım yok ortada. onlar bilgisayardan falan eski vizeleri görebiliyorlar mı illa kaydını somut olarak vermeli miyim? çünkü önceden schengen olanlara mülakat bile yapmıyorlarmış diye yazıyor sözlükte.

bunların dışında dikkat etmem gereken bir nokta varsa söylerseniz mutlu olurum.

şimdiden teşekkürler.

 
1. hollanda en çok nerede kalacaksan oradan vize al tavrına sahip diye biliyorum. konsolosluktan bir şekilde verseler bile pasaport memurunun soru yağmuruna tutmayacağını kons. görevlileri dahi garanti edemez size.

2. biz şöyle aldık ettik valla kağıt mağıt istemediler abi diyenleri fazla dinlemeyin, öyle denk gelmiştir ne bileyim. siz hazırlıklı olun rez. istiyorlar normalde. dropbox'ın dediği gibi her şeyin ispatını isterler.

3. şu an ne öğrencisiniz ne de çalışan. sizi buraya bağlayan hiçbir şey yok. o yüzden bunun üzerine bir de "rez. yok valla şuraları gezicem işte kafama göre bakalım" derseniz o vizeyi zor alırsınız gibi geliyor bana. üniversite kazandınız mı? üni.ye gidecekseniz onu ispat eden bir şey de götürün bilsinler eylülde okulunuzun başlayacağını.

4. bankaya gideceksiniz kaşeli imzalı hesap dökümü verecekler o yeterli. banka hesap cüzdanınızın fotokopisi (son meblağı da işlettirin üzerine), kredi kartınız varsa ön yüzlerinin fotokopisini de verin. anne-baba veya size bakan kişiden bir garantörlük yazısı ekleyin (parası var ama oldu ki bir şey lazım olursa ben de arkasındayım gibi).

5. ailenize ait ev tapusu araba ruhsatı vs varsa fotokopilerini koyun iyi olur.

6. daha önce 2 kez almanyaya gittim geldim vize sürelerimi hiç aşmadım falan deyin görevliye. ama sorulara hazır olun. önceden şengen aldınız ama kaç sene evvel? son 2 sene içinde almış olmanız lazım (yanlış hatırlamıyorsam). eski pasaportlar dediğinize göre çok eskiyse işlemez, mülakata gidersiniz yine.
  • quasiromantic  (19.06.11 18:41:08) 
Ne öğrenci, ne çalışansınız, vize alamama ihtimaliniz yüksek. Tapu araba para zzart zurt ne varsa götürün derim.


  • roket adam  (19.06.11 19:13:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.