[]

sevgili ankara ve ankarayı bilenler bi bakabilir mi acaba ?

yarın sorumlu olduğum bi organizasyonun başında olarak sakarya'dan ( adapazarı )ankara'ya getireceğim grubu.

gezi planımız şöyle :

1-) havacılık müzesi

2-) anıtkabir

3-) ulus kurtuluş müzesi ve eski meclis ( sanırım yanyanaymış bunlar )

4-) sincan harikalar diyari.

otobandan ankara'ya gelirken bu saydıklarıma nasıl gidebiliriz ? böyle tarif ederken panpa sağda kardeşler lokantasını geç ışıklardan sola dön gibi anlatırsanız tam süper olur ?

bir de işin garip tarafı grubun rehberiyim ancak buralara ( anıtkabir dahil ) hayatımda ilk defa gideceğim. hani söz gelimi ulus kurtuluş müzesinde x'i görmeden çıkma gibi tavsiye edebileceğiniz şeyler varsa da çok iyi olur.

yardım edene, etmeyene, okuyana çok teşekkür ederim. hatta cevaplayana dua bile ederim :)

 
yol tarifinde yanlış yönlendirmekten korktuğum için direk müzelere geçeyim ben :)

anıtkabire girdiniz, arslanlı yol, sonra zaten orası bölme bölme önce kabire çıkarsınız sonra alt kısım var yeni yapıldı müze gibi orayı gezersiniz sonra diğer köşe taraflardaki bölmeler var atatürk'ün eski araçlarının fln gösterildiği yerler oraları gezersiniz. ama o alt kısmı görmeden çıkma zaten açılalı 2 3 yıl oldu galiba. giriş çıkış heryer tabelalı alt taraf neresi? diye şeyyapma bulacaksın emin ol.

sonra kurtuluş müzesi ve eski meclis, gerçekten yan yana bunlar önce kurtuluş müzesini gezersiniz sonra eski meclis, herhangi görülesi dikkat edilesi bir şey yok bunlarda.

havacılık müzesine bende gitmedim doğrusu 20 yıllık ankaralı olmama rağmen.

bir de tavsiye ben olsam sincan harikalar diyarı yerine anadolu medeniyetler müzesine giderim, müze ağırlıklı bir gezi çünkü daha akışa uygun olur. zaten 5 te kapanıyor müzeler, harikalar diyarı açık akşama kadar, erken saatte gelirseniz tüm bunları gezip harikalar diyarınada vakit bırakabilirsiniz bence.
  • trajikomix  (18.06.11 16:30:34) 
merhaba,ilk etapta sincan harikalar diyarı geldiğiniz istikamet tarafında kalıyor.seçim sizin nasıl isterseniz,sırayla benim görüşüm ve en mantıklısı olan eski meclis ,ulus kurtuluş müzesi,havacılık müzesi,anıtkabir ve son olarak harikalar diyarı.sevgiler


  • Aslan Yürekli  (18.06.11 16:31:42) 
yalnız güzergahı değişme gibi bi şansım yok. biraz detaylı anlatsanız cok iyi olur


  • siypancak  (18.06.11 17:05:47) 
havacılık müzesi ile kastedilen istanbul yolundaki yer değil sanırım.orası türk kuşu diye geçiyor.havacılık müzesi gar'ın karşısında kore parkının yanındaki yer sanırım


  • Aslan Yürekli  (18.06.11 18:13:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.