[]

Amazon Kindle için

Arkadaşlar, Amerika'dan bir tanıdık vasıtasıyla getirttiğim Amazon Kindle'ım bu akşam elimde olacak. Ancak ben daha önceden bir şey duymuştum ve onu soracağım size. Kindle'ın fişe takıldığı yer bizim prizlere uygun değil miymiş? Öyle bir şey varsa ne yapmam gerekir?
Türkiye'de Kindle kullanan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. İlk kullanım için tavsiyelerinize de ihtiyacım var.

Teşekkürler...

 
o ilk kullanım olayları eskidendi artık. direkt açıp kullan. .mobi'leri kindle'daki documents klasörüne at ve okumaya başla. türkçe okumayı istiyorsan, karakterler sıkıntı çıkarabiliyor.

usb'den de şarj oluyor, o yüzden sorun yok. illa prizden şarj edicem dersen, dönüştürücü alman ya da usb'den bizim prizlere uygun girişi olan bi şi alman gerek ama usb gayet yeterli. zaten şarjı hayvan gibi giden bi şi.
  • dambil  (18.06.11 15:33:55 ~ 15:34:07) 
Çok teşekkür ederim, yok priz şart değil, usb'den şarj olabilme özelliği varsa sorun yok.

Ben genellikle İngilizce okuyacağım. PDF formatında e-kitaplar var elimde. Onları eğer becerebilirsem Kindle'a yüklemek istiyorum. Sanırım Amazon'dan bir email adresi alınıyormuş. Acaba Kindle'ım geldikten sonra Amazon'un web sitesine girip o adresi alabilir miyim, yoksa Türkiye'de olduğum için alamaz mıyım?
  • marcelle  (18.06.11 15:40:11) 
proxy filan değiştirip uğraşabilirsin o işlerle ama hiç tavsiye etmiyorum. amazon çeşitli sorunlar çıkarabiliyor. ek olarak, amazon sana bir mail adresi veriyor. o adrese mail olarak kitap yollayıp atabiliyorsun kindle. fakat bunlara hiç gerek yok, torrent .mobi kaynıyor. pdf'leri de calibre ismli güzide programla .mobi'ye çevirip atabilirsin kindle'a.


  • dambil  (18.06.11 15:59:38) 
Peki calibre'yi bilgisayarıma mı yükleyeceğim, Kindle'a mı?

Ya çok soruyorum kusura bakmayın, acemilik işte...
  • marcelle  (18.06.11 16:28:06) 
kindle'a istesen de yükleyebileceğini sanmıyorum;) bilgisayara yani.


  • dambil  (18.06.11 16:42:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.