[]

Milletvekili Seçimleri

Merhaba arkadaşlar ; seçimlerle alakalı kafama takılan bir nokta var. Diyelim ki x partisinin genel başkanı y ilinde milletvekili adayı ancak o ilde partisi milletvekili çıkartamıyor. bu durumda ne oluyor? Genel başkanlığa devam edip TBMM'ye girememe gibi garip bir durum mu ortaya çıkıyor?




 
evet. genel başkanlığa devam edebilir, partisi iktidar olursa başbakan olamaz ama bakan olabilir.


  • hocam fazla egon var mi  (18.06.11 15:25:35) 
tayyip erdoğanın abdullah güle başbakanlığı emanet ettiği gibi.


  • borzoi  (18.06.11 15:26:23) 
parti %10'luk barajı geçse dahi genel başkanlı'nın aday olduğu ilde milletvekili çıkaramadığı için TBMM'ye giremiyor sonuç olarak. Ama bir daha ki seçimlere kadar genel başkanlığa devam edebilir. Doğru mu anlamışım?


  • Arya10  (18.06.11 15:30:11) 
evet bdp nin(o zmanki adı neyse artık) bi ara başkanı meclis dışındaydı hatta asker kaçağı olduğı anlaşıldı sora başka başkan seçtiler bi sürü örneği var


  • borzoi  (18.06.11 15:31:37 ~ 15:32:16) 
Hayır, parti %10'luk barajı geçerse genel başkan seçilmemiş olsa dahi seçilen milletvekilleri TBMM'ye girer. Genel Başkan'ın milletvekili olması/seçilmesi gibi bir önşart yok. İsterse milletvekili adayı bile olmayabilir.


  • ensar  (18.06.11 15:42:03) 
@ensar sanırım benim cümlemde biraz anlatım bozukluğu var. orada parti'nin TBMM'ye girememesi gibi bir durum belirtmedim. %10'luk barajı parti geçse dahi Genel Başkan'ın aday olduğu ilde seçilememesi Genel Başkan'ı etkiler mi? Bunu sormak istedim.


  • Arya10  (18.06.11 15:53:05) 
genel başkanı etkilemez ama y ilinden adaylık koyup seçilemediği için milletvekili olamaz. zaten onlar nerelerden seçilebileceklerini bilirler. ona göre illerini seçerler.


  • bıdıbıdı  (18.06.11 16:40:29) 
@Arya10 aslında mantığı şöyle kursak her şey çözülecek. Milletvekili adayının genel başkan, genel sekreter veya özel kalem müdürü olmasına bakılmıyor. Adaylar kendi aralarında eşitler. Yeterli oyu alan herkes partisi barajı aştığı takdirde meclise girmeye hak kazanıyor.

Sonuç olarak parti barajı geçse de, parti genel başkanı aday olduğu bölgede yeterli oyu alamazsa meclise giremez.
  • ensar  (19.06.11 23:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.