[]

flash animasyonlarda kasi$

oncelikle merhabalar efendim;

bebde emektar bir asus a2h laptop var. sorunum $u:

onceden olmayan bir sekilde,
diyelim ki firefox ta ya da herhangi bir browserda youtube e girip video izlemek istiyorum ya da herhangi bir flash oyununu oynamak istiyorum. ilk 2 dakika falan normal gosteriyor, sonra olumune kasiyor, 2 fps ye kadar dusuyor her$ey. bilgisayarin kendi hizi dahil.

256 mb ramim vardi, ekran kartindan paylasimli oldugu icin bir de 512 taktim. bu olaydan sonra olmus olma ihtimali var midir? virus mirus de yok yani en azindan benim tarattigim kadariyla.. bir yardimci olursaniz cok mesut olacagim.


not: bilindigi uzre asus a2 serisi laptoplarda firmware den kaynaklanan bir update sonucu ya da direk uretimden kaynaklanan fan arizasi bulunmakta. yani genelde bilgisayar acik oldugu surece fan calisiyor.

bunun olayla ilgili bi bagintisi olabilir diye yazdim ama ayni zamanda bir cozumu olan varsa harika olur, dadindan yinmez. simdiden tesekkurler.


bu arada oyle feci yavasladiktan bir 2 dakka sonra da hersey tekrar normale donuyor. ama eskiden olmuyordu boyle birsey. islemci eskimesi diye birsey mi soz konusu acaba? tamamen salladim ama.. bu arada p4 2.8 var uzerinde

 
flash, i$lemciyi zorlar. yuksek ihtimalle i$lemci bir noktadan sonra tikaniyor, yetersiz geliyor.


  • sourlemonade  (16.04.08 22:33:07) 
youtube videolari bile yavasliyorsa, kesinlike islemciden degildir-hele hele p4 ise hic degildir- derim ben. hem flash, CPU dan once ram in veya sanal bellegin icine eder. muhtemelen kurdugunuz programlardan kaynaklaniyordur. firefox eklentileri vs. farkli browserlarda yine takilmalar oluyor mu?


  • egotm  (17.04.08 00:34:55) 
evet dedigim gibi her browserda oluyor. format attim ama yine de boyle. hala boyle. uyuz bilgisayar. satiyorum 1000 ytl ye alan alsin.


  • safepassage  (17.04.08 00:55:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.