[]

Adana mı Samsun mu?

Bu iki şehirden birinde yaşamanız gerekse hangisini tercih ederdiniz? Neden?




 
hangisi büyük şehirlere yakınsa orayı tercih ederdim ki adana zannedersem daha yakın


  • overdose  (17.06.11 22:20:45) 
samsunlu biri olarak samsun :) ulaşımı rahat, denizi güzel. yazları çok boğmaz havası. hayat pahalı değil.. doğal güzelliklere yakın vs vs


  • akruban  (17.06.11 22:23:59) 
samsunda yaşayan adanayı görmüş birisi olarak samsun. ama şehirden ne beklediğinize de bağlı.


  • wampex  (17.06.11 22:26:51) 
samsun. çünkü burası her yer değil=)
samsunun havası türkiyenin en güzel havasıdır,yazları çok bunaltmaz kışın her yere kar yapar buraya azıcık yağmur=)insanı iyidir çok pahalı değildir.

  • benaslinda  (17.06.11 22:30:44) 
adana'nın bunaltıcı havasından ötürü samsun.


  • manifeste  (17.06.11 22:30:50) 
duyuruda ne çok samsunlu varmış :)
samsun iyidir, rahattır, ucuz sayılır, merkezden 20 km uzakta atakent tarafında sahil yazın canlanır, sosyal aktiviteler kıttır biraz, gece hayatı zayıftır, pek eğlence vadetmez ama yaşanır yani...

  • yerebakan  (17.06.11 22:32:37 ~ 22:32:55) 
adana'da hayat pahalı diyenin alnını garışlarım


  • oblitus  (17.06.11 22:32:53) 
samsun


  • somethinginthewayshemoves  (17.06.11 22:40:40) 
ben de samsundayım bence çok güzel. numbernine da yanımda, "gelmesin sakın, yakmasın kendini" diyo. "adana'ya da gitmesin" diyo. oturcakmışın götünün üstüne :)


  • alikavazinmahmut  (17.06.11 22:46:59) 
sıcağa dayanabilirim dersen kesinlikle adana... + memleketteki en ucuz şehirlerdendir bana göre...


  • gelecektengelenkutupayısı  (17.06.11 23:13:12) 
tabi ki güney.kışın kuzeyde güneş namına bişey yok.


  • fikox  (17.06.11 23:31:36) 
sakın adana'da yaşamayın. ulan da bugün arabanın camını kırdılar, teybi çaldılar hıyaragaları. sakın, sakın.


  • beyazfil  (17.06.11 23:35:23) 
samsun'u bir kaç defa görmüş bir adanalı olarak kesinlikle adana diyorum.

adana samsun'a göre çok daha büyük bir şehir ve cidden çok ucuz. sanırım samsun da ucuzdur. fakat sosyal olanaklarının samsundan kat kat daha fazla olduğuna eminim.

umarım insanlar alınmaz ama karadeniz insanı tutucudur, adana'da kimse kimsenin içkisine, şusuna busuna, hayat tarzına karışmaz. daha özgürlükçü insanlar yaşadığını düşünüyorum ben adana'da. en basitiyle samsun'da çarşıda sosyalist gençler broşür dağıtsalar ya da ahmet kaya kaya şarkısı söyleseler vs dayak yemeleri çok büyük bir süpriz olmaz. akdeniz insanı vs karadeniz insanı bir yerde. benim kız arkadaşlarım, kuzenlerim yazları minicik şortlarla adana'da caddelerde dolanabilirken, samsun'da başı açık insan sayısının gerçekten az olduğunu görüp şok geçirmiştim. (ilk defa karadeniz bölgesine gidiyordum, çok şaşırtıcı gelmişti gerçekten) adana ramazanda iftar ezanı okunurken içkili bütün restoranlarda içkinizi içmeye devam edebileceğiniz bir şehirdir. kimse yan bakmaz, gıkını çıkarmaz.

sosyal hayatı bence adana'nın, istanbul'a-ankara'ya göre kıyaslanamayacak olsa da gayet iyi. tiyatrosu, konserleri, üniversitede düzenlenen etkinlikler, barları, clubları, alışveriş merkezleri, alışveriş caddeleri, gezmeye tozmaya yerleri gayet yeterli.

hava bunaltıcıdır evet ama adana'da kış yaşanmaz, çok ciddiyim. yani samsun'a göre kışları sonbahar gibi geçecektir. uzun kollular aralık'ta giyilmeye başlanır ve şubat'ta çıkartılır çoğunlukla. yani senenin yarısı ilk bahar gibi, 3 ayı sonbahar gibi, 3 ayı cehennem gibi geçiyor. ama bence artık çok da sorun değil artık her yerde ama her yerde klima var, evlerin her odasında klima var.. zaten yazları yaylalara çıkılıyor, mersine, karataş'a yüzmeye falan gidiliyor..

bence kararınızı vermek için zamanınız varsa 2 şehri de görün. en düzgün kararı böyle verebilirsiniz. ben şimdiye kadar adana'ya taşınıp mutsuz olan bir insan görmedim ama karadeniz insanı göç edip karadeniz'den kaçıyor(diye biliyorum).

edit: samsun'da da ara sıra teyplerin çalındığına eminim.
  • isyanim var ulaan  (17.06.11 23:41:28 ~ 23:52:54) 
adana rezalet derecesinde sıcaktır. sakın gelmeyin. samsun daha küçük bir yer olsa da (öyledir sanıyorum) sadece bu nedenle bile ben samsunu tercih ederdim. bi de adana adı büyük şehir olsa da büyük falan değildir. büyük şehirden (istanbul izmir falan) gelirseniz çok sıkıntı çekersiniz. şort giyersiniz bakar. eşiniz askılı giyer bakar. laf atar sarkar. trafik ise türkiyenin en kötü trafiğine sahiptir (kuralsızlık anlamında)
ölün daha iyi.

  • ben smyrna  (17.06.11 23:59:14) 
tabi ki samsun.cennet cennet=)


  • epsilondelta  (18.06.11 00:25:28) 
samsun cennetse sanırım beni samsun diye başka bi şehre götürdüler.

isyanim var ulaan, yazmaya üşendiğim her şeyi yazmış. samsun ve adana karşılaştırılamaz bile. tamam adana nın eksi yanları var ama samsun o eksileri katlar, oraya göre tek sorun yaz sıcaklığı. adana yı savunacağım hiç aklıma gelmezdi.
  • ecece  (18.06.11 00:51:10 ~ 01:06:53) 
adana'ya sadece 1 kere gittim, yaz olduğundan mıdır nedir sokakta birkaç "şalvarlı" (evet büyükşehirde insanların şalvarla dolaştığını görünce şok olmuştum) adam dışında kimse yoktu. ıssız duruyordu çok. ama elbette tek görüşte yorum yapılmaz orada yaşanır yaşanmaz diye. samsun iyidir, isyanim var ulaan sanırım daha önce karadeniz'de hiç yaşamamış. karadeniz insanı tutucu değildir. küçücük kasabalarında bile bir karış bikiniyle denize girebilir, kısacık şortla gezebilirsin. dönüp bakmazlar demiyorum (malum gençlerimiz sevgiliye muhtaç) ama sarkıntılık da etmezler. çok fazla eğlence bulamazsınız ama bu tüm orta büyüklükteki şehirlerin sorunu. samsun sanılandan daha büyüktür, aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir yerdir.

ben olsam adana'da kavrulmak istemezdim sonuç olarak. akdeniz'in hiçbir şehrinde yaşamak istemezdim. yazın oralara tatile denize gidilir ama sürekli yaşanmaz.
  • boo ya moon  (18.06.11 01:09:21) 
Adanada uzun sure yasadim Samsuna da bi kac kez gittim. Adana Samsunu her acidan yener sicak disinda. Ki ona da dayanabilirsin. Hayat Adanada ucuz, Samsunda gordugum kadariyla o kadar degil. Diger arkadaslarin dedigi gibi gunes yok, bu da cok karamsar bi sehir havasi veriyor ben sevmem oyle gunes parlayacak. Sehir olarak gelismis ulasimi kolay. Insanlar rahat. Daha sicakkanlilar bu yorumu yapabilecek kadar cok samsunlu ve adanali tanidim alinmayin arkadaslar. Adananin eksilerine gelirsek sicak olmasi, semte gore insanlarin acayip farklilik gostermesi. Mesela seyhan nezihtir yuregir cono doludur. Samsunu tam bilmiyorum bu konuda ama sanirim bu kadar ucurum yoktur.

Not: Su an Amasyadayim ve Adananin sicagi 50 derece olsa umrumda degil, hic gunes gormedik daha. Adanayi samsuna asla degismem.
  • enchantress  (18.06.11 01:24:03) 
samsun.çünkü nedense adana dendiğinde aklıma hep mafyavari adamlar geliyor.


  • josephinebrunsvik  (18.06.11 10:29:38) 
samsun.

hem bir sürü akrabam var. hem güzel bir şehir. hem atakum gibi bir yere sahip. hem yusuf ziya yılmaz gibi bir belediye başkanı var. şehir yerleşimi de iyi. adanalılar fazlasıyla garip insanlar. ayrıca cono aşireti var orada. samsun'da da psikopat çok ama en azından kim kimin nesidir belli.
  • muhammed kutalmis  (18.06.11 12:24:28) 
Forever Samsun!


  • benceböyle  (17.10.11 23:08:13) 
adana. samsunlular duygusallık yapmış biraz. adana samsun'u büyüklüğü ile, eğlencesi ile, özgür ortamı ile katlar. çarpar böler yamultur. tek sorunu yazın çok sıcak olması. samsun'lu bir arkadaş samsun'da mafyatik tiplerin çok olduğunu milleti arabayla kaçırıp sonra öldürüp yol kenarına attıklarından falan bahsetmişti. yani samsun'un güvenlik konusunda da adana'dan pek geri kalır yonu yok. ayrıca adana'nın antalya'ya yakın olması, yemeklerinin samsun yemeklerinden kat kat kaliteli olması sebebiyle ben adana diyorum.


  • jangbogo  (17.10.11 23:27:06) 
teybin çalınması dertse hiçbir şehirde yaşanmaz ki.Adana da yaşayacağın semt cok önemli belliyse bi belirt ona göre daha net yorum yapayım


  • tesla01  (17.10.11 23:55:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.