[]

Hangi kedi?

Kedileri çok seviyorum. Yakın zamanda bir tane alacağım ama böyle aşırı hareketli ve oyuncu bir kediden ziyade sessiz, sakin mümkünse tembel bir kedi türü arıyorum.

İran kedileri genelde böyle oluyormuş ama kedi bakımında tecrübesiz kişilere önermiyorlar. Onun haricinde hangi türler bu tanıma uyar?

Teşekkür ederim.

 
evet, iran kedileri öyle, ama her gün gözlerini silmen ve taraman gerek. ve kakasını yaptıktan sonra da temizliğini yapman gerekebiliyor. açıkçası şöyle söyleyeyim, benim 5 kedim var ve hayvanlarla çok haşır neşirim. hepsi sokaktan alınma. benim kedilerim gelden gitten anlıyor mesela. iran kedileriyle öyle bir diyalog kuramıyorsun. ancak çok sıradışı bir hayvan olmalı.

mesela siyamlara saldırgan derler, ama dünyanın en sakin siyamını görmüş biri olarak, bunun garantisi yok diyorum. ankara kedileri agresif oluyor ve genelde sağır olabiliyorlar nedense.

özellikle yavruyken kediler yaramaz olur, çünkü dişleri kaşınır ısırırlar, sallanan her şeyi oyuncak zannederler ve ayağına bile atlarlar. bunun nedeni avlanma egzersizi yapıyor olmaları.

sadece eğer dişi bir kedi alırsan erkeklere göre sakinliği daha garanti etmiş olursun. erkeklerin enerjisi daha fazla oluyor. dişiler 1 yaşını geçince daha da sakinleşiyorlar. bu aslında cinsi ne olursa olsun geçerli. naçizane önerim beklemen ve karşına çıkan sevimli bir tanesini cinsine bakmadan alman. zaten karşına çıkacaktır. çünkü hangi cins olursa olsun, ne çıkarsa bahtına olacak. hem sen de bir hayat kurtarmış olursun. :)
  • blatta hiberna  (17.06.11 21:12:09) 
Scottish Fold


  • fifi  (17.06.11 21:19:12) 
british short hair


  • pirenses  (17.06.11 21:28:02) 
iran kedisinin vur kafasına al ekmeğini. ama tüyleri çoook dökülüyor. çok bakım gerekir. tüylerini kestirmek gerekir vs vs..

sokaktan bir yavru kedi aldım o çok yaramazdı cinsini bilmiyorum ama inanılmaz oyun delisiydi-rahatsız edecek derecede, hiç laf anlamıyordu. onu başka bir aileye vermek zorunda kaldım iş saatlerimiz nedeniyle (gerçekten yoğun çalışıyorduk). şimdi yine bir yavru kedi aldım sokaktan. o gayet akıllı uslu. dur deyince duruyor gel deyince geliyor.. bu biraz da ilgine ve disiplinine bağlı. ilkine çok yüz verdik ilk kedi deneyimsizliğinden. bunu daha iyi kontrol edebiliyoruz. biz evde yokken de aklımız kedi napmıştır diye evde kalmıyor. bu yüzden bence cinsine pek bakmıyor.
  • bıdıbıdı  (17.06.11 21:29:08) 
sokaktan al yahu sevaptır.


  • suicides underground  (17.06.11 21:49:10) 
tamamen şansa kalmış. örneğin iran kedisi miskin, siyam hareketli derler ama bu diğer türlere göre yapılmış bir değerlendirmedir. yoksa iran kedisi de oldukça hareketlidir. eğer sakin bir kedi arıyorsanız yapabileceğiniz (hem kedi hemde sizin için) en iyi hareket iki kızkardeş sokak kedisi alıp 6aylığı geçmeden kısırlaştırma ameliyatı yaptırmanızdır. evde büyüyen bu ufaklıklar hem büyüdüklerinde çok fazla sokağa çıkmak istemezler, hemde cinsleri gereği (dişiler her zaman için erkeklerden daha sakindir) sakin olur. iki tane olmaları da günde 4-5 saat yalnız kaldıklarında sıkıntıdan delirmemeleri için bir önlem. kısa tüylü alırsanız bahar-yaz aylarında evde tüy toplama derdinizde az olur.


  • tururo  (17.06.11 22:05:01) 
chinchilla.


  • nickini vermek istemeyen yazar  (17.06.11 22:21:38) 
kedilerin de insanlar gibi karakterleri var.

benim süper zekalı bir tekirim olmuştu ve epey komut öğretmiştim (mama zamanı efekti, eve gel efekti, kucağıma gel efekti vs.), yatacağım zaman kapıyı açıp eve geliş efektini yaptığımda çıkıp geliyordu eve. aile içinden kimseyi tırmalamazdı ama yabancılara terör estirirdi. üzüldüğümü, hastalandığımı falan anlayıp benimle ilgilenirdi.

geçenlerde bir arkadaşımın tekirine 1 ay bakmam gerekti, gün saydım resmen gitsin bir an önce diye. durup dururken geldi kafama atladı suratımı tırmık içinde bıraktı, yemek yerken masaya atlayıp et kaçırdı, kumunu beğenmedi her gün kum değiştirdim. çileden çıkardı beni kısaca.

erkek arkadaşımınsa iran kedisi var. gözlerinde akıntı oluyor ve çapaklı bildiğin. sevgilim çayla siliyor gözlerini ama mesela ben tiksinirim çapaktan, hayatta yapamam öyle bir şeyi. tüylerini de sürekli taramazsan kalitesiz peluş hayvan gibi olur, her yere tüy döker. uğraşılacak iş değil.

onun yerine biraz cılız kalan tekir yavrularından birini alabilirsin. anne kediler kendilerine benzemeyen güçsüz kedileri emzirmeyip ölmesini bekliyor genelde. işte o dışlanan kediyi alırsan hem ölmesini engellersin, hem çok yaramaz olmaz hem de zaten 1 yaşından sonra her kedi uslanıyor.
  • kayranin kedisi  (17.06.11 22:33:53) 
siyam efenim siyaaaam....

(bkz: #21417058)
  • gominist redar  (17.06.11 22:44:01 ~ 22:47:46) 
alıştırmamak da önemli.

kedim, ilk başlarda hiç yatağıma çıkmazdı, sadece kendi yastığının üzerinde uyurdu. bir gün bir kendini bilmez aldı bunu yatağa koydu. ondan sonra alıştı, yataktan başka yerde yatmaz oldu.
el ısırmayı da aynı şekilde öğrenmişti.

yani neymiş, kedinin yaramazlığını çekmeyecek insanları kedinin yanına yaklaştırmayacaksınız ki şımarmasın, yapmaması gerekenleri yapabileceğini sanmasın.
  • magara adami  (17.06.11 23:29:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.