[]

bülent ersoy hakkında bir soru

merhaba, sorum şu, şimdi nasıl oluyor da bülent ersoy türkiye gibi bir yerde tutunabiliyor. hani muhafazakar bir ülkeydik yabiz, noldu ona?




 
Bizim ülkenin dertlerinden biri de bu.

Zeki Müren, Bülent Ersoy gibi kişiler sanatçı olarak adeta tanrsıllaşmıştır. -Benim gözümde de öyleler hatta.- Ama kendilerinin kişisel hayatları asla ve asla, o her tarafta anlatılan meşhur "Türk Aile Yapısına" uygun değil. Buna rağmen sanki böyle bir şey hiç olmamışçasına davranıp sokaktan geçen travestiye küfür ederken Bülent Ersoy'a diva diyebiliyorlar.

Aynı ikiyüzlülük Barış Manço ve Cem Karaca için de geçerli. En azından babam ve jenerasyonu için. "Hippi mi olacaksın lan sen?", "Uzun saç, takı falan ne oluyoruz?" diyen varoş halkı -ki orada büyüdüm.- tam tarif ettiği gibi olan Barış Manço ve Cem Karaca'ya laf söyletmez.

Bunu ben sadece böyle kişilerin kendilerini gerçekten halka sevdirmeye başarmasına bağlıyorum. Yani halkın bir ayrımı söz konusu değil. Onlar için "ibne" hala "ibne", "hippi" hala "hippi" ama bu saydığım kişilere konduramıyorlar bu sıfatları.
  • g man  (17.06.11 02:41:19) 
g man, yorumuna bayıldım ve tamamen katılıyorum.


  • samterk  (17.06.11 08:57:32 ~ 08:57:53) 
yuh diyorum

zeki müren ve bilhassa bülent ersoy'un bu ülkede başına gelenleri bilmeyenler onların çok rahat kabul gördüklerini düşünebilirler ama sırf bülent ersoy'un o halinden dolayı başına gelenlerin anlatıldığı bi film var ki, kendisini sevmesen bile üzülürsün, b. ersoy 10 yıl sahneye cıkamadı yasaklıydı...neyse daha sonra yasağı kalkınca b.ersoy biraz böyle hatırlarsanız ezan okumaya başladı daha halkın sempatisini kazandıracak tavırlar sergiledi öyle kabullendirdi ki hala halk tarafından cok sevilmez, magazin basını gündemde tutar...

aynıları barış manço ve cem karaca için de geçerli, şimdi onlar bizim için efsane ama yine kendi zamanlarındaki çoğu anadolu insanı yaşlılar soytarı diyip geçiyolardı onlara.
  • hocam fazla egon var mi  (17.06.11 09:32:23) 
hocam fazla egon var mı'nın yazdıklarına ek olarak, bülent ersoy'un zamanında kurşunlandığını (80-90 arası olması lazım, çok bulanık hatırlıyorum) da hatırlatmak isterim.


  • vejeteryan vampir  (17.06.11 10:16:27) 
Arto kendini nasıl kabul ettiremeyecek sıfatsız samimiyetsiz bir insandıysa onlar tam tersiydi. sesleri ve karakterleri olan insanlardılar. aynı zamanda sektörde söz sahibi biseksüel ya da gay işletmecilerin destekleri arkalarındaydı. herkesin gittiği o çok ünlü gazinolarda kim çıktıysa kabul edildi o dönem. gazino patronuyla arasını tutanlar, dönemin gazino referansından yararlanarak tutundular.
bülent ersoy'u çok sevmesem de zeki müren'i hep takdir etmişimdir.
ikisi de direndi, çalıştı, çabaladı ve kabul ettirdi kendini.
bu ülke ipne der geçer genelde ama nadiren sezarın hakkını da sezara verirler.
  • 9kuyruklukedi  (17.06.11 11:21:30) 
zeki müren'in kendi sesinden hayat hikayesini anlattığı 3 parçalık bir TRT videosu var. Sunucusu Gülgün Feyman. izlemenizi tavsiye ederim.


  • 9kuyruklukedi  (17.06.11 11:24:54) 
9kuruklukediye katılıyorum nasıl ki şimdinin medyası o zamanında gazinosu oteli vs si olay kurumların elinde kimi isterlerse o popiler olur çünkü herkesin bir popisi var :)
şunu da belitmeden geçemeyeceğim günümüzde alternatiflerin çoğalımıyla kişinin seçme hakkıda doğmuş oluyor böylece artık insanlar istediklerini izliyor durum böyle olunca da medya insanlara istediklerini vermek zorunda kalıyor olay tersine dönüyor yavaştan :)farkında değil misiniz artık gözümüze gözümüze sokamıyorlar bülen ersoyu açık konuşayım yeni nesile hayranım iyi olanı almayı biliyorlar sadece müzik adına konuşmuyorum sanatın her dalında bir seçicilik söz konusu artık boş boş gündem doldurana yer yok artık !

  • benzin  (17.06.11 13:51:43 ~ 13:53:14) 
Suç ve Ceza'da Raskolnikov, zeki insanlarıni cinayet işlemeye hakları olduğunu savunurdu. ya da bunun gibi bir şey işte.

bu durum da ona benziyor. eğer zeki müren ya da barış manço'ysanız bazı şeylere hakkınız vardır gibi.
  • tcyx  (17.06.11 13:55:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.