[]

Kamera operatörü veya görüntü yönetmeni her ne haltsa

Her türlü ayarı almaya hazırım. Yıllardır amerikan tv dizilerini filmlerini izliyoruz. Yani ordaki çekim sistematiğinin az çok farkındayız. Az önce Hadise'nin Altın Kelebek Ödül Töreni'ndeki performansını izlerken yine sinirim tepeme çıktı. Arkadaş kimdir bu rezilliği yapanlar ya? Yani kameran hatası dicem 3-4-5 kameraman vardır orada hepsi mi hatalı? Editörün veya görüntü yönetmeninin hatası dicem ondan da emin olamıyorum.

Bir tane canlı yayından alnının akıyla çıkan bi şov olamayacak mı Türkiye'de ya? Yanlış geçişler yapıyorlar, bir sonraki adımda ne olacağını asla bilmiyorlar, ışıkla koordine olmuyorlar, bari doğru zamanda zoom yapmayı bil be arkadaşım ben mi gelip gösterecem sana..

Görsel şölen yaşattı diyorlar ya bir de. Ben böyle bir şey daha hiç görmedim. Güzellik yarışmalarında da böyle, ödül törenlerinde de böyle, normal yarışma finallerinde de böyle. Allah aşkına bir-iki çalışıp gelin ya. Sahnede ne yapılacaklar herhalde tamamen önceden bellidir. İşte şarkıcı sahneye sağdan girer (gider seyircileri izleriz), şarkı ortalarında nefeslenmek için durur(şarkıcıyı izleriz) o arada dansçılar belirir (hala şarkıcıyı izleriz). Dansçılar figürlerini yaparlar (bi zeka örneği olarak tek bi dansçıya zoom yapılır onu izleriz) bu arada şarkıcı devralır (unutulur o. seyirciler gösterilir). Kameraman sahnede fıldır fıldır koşturur, gider dansçıya çarpar. Bu işin sorumlusunun eğitim düzeyini merak ediyorum. Yoldan çeviriyorlar herhalde bi okulu falan yoktur bunun sanırım. Başta Amerikan dememin sebebi, her şeyi oradan araklıyoruz tamam da ya kalite? Ya kalite birader?? Aman ışıklar en parlağından olsun, dekorlar en pahalısından olsun diyince iş bitiyor mu?

Özür dilerim entry tadında oldu ama asıl yazmamın sebebi sizin görüşlerinizi merak etmemdi. Yoksa kendim dövünmeme devam ederim yine. Dilediğiniz gibi yazın. Yeter ki biraz daha bilgileneyim bu konuda.

Ha bu arada yarışma derken yukarıda aklıma geldi. Bizdeki Eurovision finali takdire şayandı. Es geçmemek lazım.

 
hata duruma göre kişiden kişiye değişmekle birlikte, zaten işini iyi yapan adam gelip de 1500 tlye kanalda çalışmıyor. bi de tvde şöyle bi rahatlık var, nasılsa hep kaos ortamı bu tip hatalar işinize mal olmayı geçtim uyarı olarak bile size geri dönmüyor. yapamayacaklarından değil yapmaya özen göstermediklerinden genelde bu tip hatalar ortaya çıkıyor. ama dizi-film izleyip şov eleştirmek mantıksız tabii, dizinin planları ile şovun planları vb. arasında dağlar kadar fark var.


  • madyb  (16.06.11 09:11:32) 
kamera oprt. ve görüntü yönetmenliği hakkında hiçbir bilgim olmamasına rağmen sizinle aynı düşüncüleri paylaşıyorum yorumunuzu okumadan az evvel izlemiştim hadiseyi ve dedim ki bu ne...!! bu nasıl bir çekimdir ¿ artık benim bile dikkatimi çekecek boyutta bir özensizlik varsa siz düşünün gerisini. belki biraz konu dışına taşacağım ama neydi o kadın sunucunun hali :) beyazın skecleri tadındaydı sunumları :) aynı anda bir çok karaktere büründü beyaz :) bir yandan kendi rolü,bir yandan iki kelimeyi bir araya getiremeyen partnerinin rolü ,bazende saçma salak 50 saat kürsüye çıkmaya çalışıpta ya sesi gelmeyen yada zarfı yönetim kurulu üyelerinin rolü ... :))


  • benzin  (16.06.11 09:52:52 ~ 09:55:10) 
Sinema tv okuyorum 2 yıl önce istanbulda bir yapım şirketinde staj yapayım dedim de bu sektörde en büyüklerden olan bir firmaydı. koca şirketin bünyesinde 1 tane üniversite mezunu da yoktu. bir ben staj yapmaya gelmiştim çok tuhaftı.


  • sabor  (16.06.11 10:38:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.